GPS kullanan cihazlara Pentagon’dan sınırlama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), askeri üs ve operasyon bölgelerinde konum belirleme (GPS) teknolojisine sahip tüm cihazların ve uygulamaların kullanımını sınırlandırdı.

GPS kullanan cihazlara Pentagon’dan sınırlama

Pentagon’dan yapılan açıklamada, GPS özelliğine sahip cihaz, uygulama ve hizmetlerin, ABD ordusunun küresel operasyonları ve askeri personelin güvenliğine yönelik riskler taşıdığı kaydedildi.

GPS özelliğine sahip teknolojilerin Amerikan askerlerinin konumları ve bir bölgedeki sayıları dahil birçok bilgiyi aktarma riski taşıdığı belirtilen açıklamada, ‘Savunma Bakanlığı personelinin, operasyon alanı olarak tanımlanan bölgelerdeyken devlete ait veya özel cihaz, uygulama ve hizmetlerde konum belirleme özellikleri ve işlevlerini kullanması yasaklanmıştır’ ifadelerine yer verildi.

Yeni uygulama, Pentagon gibi askeri operasyon alanı olarak tanımlanmayan kamu binalarını kapsamazken, GPS özelliğinin kapatılması durumunda söz konusu cihazların taşınabileceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X