İlçelerde kara kış kendini gösterdi

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken Bursa’nın yüksek kesimleri yoğun kar yağışıyla dün gece beyaza büründü. Dağ yöresindeki bazı köylerde yağış etkili olurken, Uludağ’da kar kalınlığı yarım metreye yaklaştı.

İlçelerde kara kış kendini gösterdi

OSMAN SAK – AYDIN KURMUŞ
 

Kar yağışı Bursa’nın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Bursa kent merkezinde gece 6 dereceye düşen sıcaklıklar 9 derece dolayında seyrederken, pazartesi gününe kadar önemli bir yağış beklenmediği öğrenildi. Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da başlayan kar yağışı gece de etkili oldu. 
 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Uludağ oteller bölgesinde gece boyunca etkisini sürdüren yağışla kar kalınlığı sabah 45 santimetreye ulaştı. 
 

Uludağ’da hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düşerken, en yüksek sıcaklık ise eksi 6 derece ölçüldü. Uludağ’da kar yağışının iki gün daha aralıklarla hafif şekilde süreceği öğrenilirken, Karayolları ekipleri yolların kapanmaması için çalışırken, araçlar zincir takmak zorunda kaldı. Soğuk ve yağışlı hava Bursa’nın dağ yöresindeki yerleşimlerinde de etkili oldu. Büyükorhan’da gün boyu süren yağmur, gece özellikle yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Gece başlayan kar yağışı Keles ve Orhaneli’nin bazı köylerinde de etkili oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X