İnşaat maliyetleri ve konut fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Demir Demirtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Demirtaş… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal sordu, Atilla Demirtaş yanıtladı…

İnşaat maliyetleri ve konut fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar

İnşaat maliyetleri, son aylarda dikkat çekici bir noktaya gelirken Demir Demirtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Demirtaş, bu duruma kartellerin yol açtığını savundu: “Türkiye piyasasında çok sınırlı sayıda demir üreticisi var. Doğal olarak fiyatı belirleyen etken  dünyadaki ihtiyaç ve kendileri. Burada bir kartelleşme söz konusu.” Demirtaş,  suni demir ile inşaat maliyetlerinin azalacağını belirterek, yönetmelik değişikliğini işaret etti.

İnşaat malzemelerinin yakın gelecekte inebileceği veya stabil hale gelebileceğini belirten Demirtaş, imarlı arsa arzındaki yetersizlikten dolayı arsalardaki fiyat artışının önüne geçilemeyeceğini savundu. Mevcut konut stokunun depreme dayanıksız olduğunu da hatırlatan Demirtaş, Bursa’da konut açığının olduğunu belirtti. Demirtaş, tek tip imar yönetmeliğinin sorunları çözmekte yetersiz kaldığını ve her bölgeye özgü imar yönetmeliklerinin uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X