İş adamlarının daha cesur olması gerek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin özel sektör aracılığıyla büyüyen bir ekonomi modeli olduğunu hatırlatarak, iş adamlarının daha cesur olması gerektiğini söyledi.

İş adamlarının daha cesur olması gerek

Fuat Oktay, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Buradaki konuşmasında Latin Amerika ülkeleriyle birçok alanda iş birliği geliştirilebileceğine dikkati çeken Oktay, demir çelik endüstrisinin ham maddesi olan hurda konusunda Latin Amerika’da ciddi bir potansiyel olduğunu vurguladı. Bu konuda iş birliği çalışmalarının başladığını anlatan Oktay, şunları kaydetti: ‘’Türkiye’den Latin Amerika ülkelerine gıda yine başta olmak üzere çok ciddi bir ticaret başlamış durumda ve bu artarak devam ediyor.

Ora da bizi keşfetmeye başladı. Bizim iş adamlarımız da oraları keşfetmeye başlayacak. Türk iş adamlarına ısrarla seslenmek istiyorum; Türkiye’nin büyüme modeli, kamunun devletin gidip ilişki kurduğu, diplomatik ilişkilerini geliştirdiği  ülkelerde yatırım yapması şeklinde değil. Özel sektör aracılığıyla büyüyen bir ekonomi modelimiz var. Dolayısıyla burada bizim iş adamlarımızın daha da cesur olması gerekiyor. ‘Şöyle riskler var, böyle riskler var…’ Tabii ki ama risklerle beraber getiri potansiyeli de yükseliyor. Bizim görevimiz riskleri minimize etmektir. Biz ona çalışıyoruz.”

KÜBA İLE İŞBİRLİĞİ

Oktay, aşı ve diyabet hastalıklarıyla ilgili ciddi çalışmaları olan Küba ile biyoteknoloji konusunda ortak çalışmalar yapılması yönünde Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ile görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. Türkiye’nin savunma sanayi alanında elde ettiği başarıdaki ivmeyi diğer sektörlere taşıma konusunda çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Oktay, ‘’Sağlık bu sektörlerden birisi. Küba bu alanda çok net bir iş birliği talep ediyor” dedi.

Küba ile kanser ve benzeri hastalıklar konusunda da birlikte çalışmayı arzu ettiklerinin altını çizen Fuat Oktay, ‘’Küba da aynı çerçevede arzu ediyor. Şimdi teknik çalışma bunu gösterecek. Yani biz o alanların önünü açıyoruz şimdi” diye konuştu. Benzer şekilde Sudan ve Nijer’in tarım hayvancılık potansiyeli olduğuna işaret eden Oktay, Türkiye ile bu ülkeler arasındaki ilişkilerin ileri bir noktaya taşındığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X