Kalkınma uyarısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Kalkınmada işbirliği bir hayır işi değildir. Bütün ülke gruplarının, dünya ekonomisine iyi entegre edilmesi, kalkınma ve refahın gelişmekte olan ülkelere getirilmesi için hayati önem taşıyor. Bu, nihai olarak küresel büyümenin m

Kalkınma uyarısı

Davutoğlu, BM Kalkınma Zirvesi kapsamında düzenlenen, ‘2015 Sonrası Kalkınma Gündemi İnteraktif Diyalog Toplantısı’na Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile eş başkanlık yaptı.

 

Toplantının kapanışında konuşan Davutoğlu, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin oluşması için ülkelerin yurt içi gelirlerinin artırılması, etkin vergi sistemleri oluşturulması ve uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Kadınların iş gücü piyasasına katılımının teşvik edilmesinin önemine işaret eden Davutoğlu, yoksul ülkelerin kalkınma hedefleri için kamu yardımlarının halen en önemli finans kaynağı olduğunu kaydetti. Başbakan Davutoğlu, ‘Uzun vadede hedefimiz yardımlara ihtiyaç kalmayacak bir ortamı sağlamak olmalıdır’ diye konuştu. Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

 

HAYIR İŞİ DEĞİL…

‘Kalkınmada işbirliği bir hayır işi değildir. Bütün ülke gruplarının, dünya ekonomisine iyi entegre edilmesi, kalkınma ve refahın gelişmekte olan ülkelere getirilmesi için hayati önem taşıyor. Bu, nihai olarak küresel büyümenin motoru olacaktır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında, karşılıklı saygı ve faydaya dayalı çok daha katılımcı ve eşit bir küresel işbirliği mekanizması oluşturmalıyız. Hükümetlerin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin hayata geçirilmesi için birlikte çalışmaları büyük önem taşıyor. Teknoloji ve uzmanlığa tüm kesimler tarafından ulaşılabilmesi çok daha müreffeh yarınlara ulaşmamıza katkı sağlar.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X