Kuş uçurtmadılar

Tahtı babası İmparator Akihito’dan devralarak Japonya’nın yeni imparatoru olan Veliaht Prens Naruhito, Japonya’da gerçekleştirilen geçit töreninde kamuoyunun karşısına çıktı.

Kuş uçurtmadılar

22 Ekim’deki taç töreninin ardından yapılması planlanan ancak ülkeyi vuran Hagibis Tayfunu’nun meydana getirdiği yıkım nedeniyle 10 Kasım’a ertelenen tören kapsamnıda İmparator Naruhito ve İmparatoriçe Masako imparatorluk Sarayı etrafındaki 4,6 kilometre uzunluğundaki güzergahta, kamuoyunun karşısına çıktı. 

Konvoya polis motosikletlerinin de dahil olduğu 46 araç eşlik etti. Törenin gerçekleştiği ve İmparator’un geçtiği bölgeleye selfie çubuğu, şişe ve büyük payraklar getirmek yasaklandı. Bu bölge içerisinde yüksek sesle konuşmak ve bağırmak da yasaklandı.Yolun çevresindeki gökdelenlerde ve yüksek apartmanlarda oturan sakinlerin, balkona ve pencereye çıkarak aşağı bakması güvenlik güçleri tarafından belirlenen yasaklar arasında idi. 

Dün yapılan geçit töreninin İmparator Naruhito’nun tahtı devraldığı 1 Mayıs’tan bu yana gerçekleştirilen 5 aşamalı törenler dizisinin sonuncusu olduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X