Muhalefet siyasetinde yeni anlayış: Halkın derdi için ‘etkili’ muhalefet!

Ağustosta kendisinin; ekimde 10 üyenin atanmasıyla yola çıkan DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz 75 kişilik yönetim kadrosunu oluşturdu, yönetim içinden 21 kişilik İl Başkanlık Kurulu için de seçim yaptı. Önümüzdeki hafta il başkanlığını açacak olan Özgöz, yeni nesil siyaset hedefini “etkili muhalefet” olarak koydu ve siyaset ilkesini de açıkladı: Halkın derdi neyse DEVA’nın ilgilendiği konu o olacak. Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Muhalefet siyasetinde yeni anlayış: Halkın derdi için ‘etkili’ muhalefet!
HABERİ PAYLAŞ

Aslında… Yerel siyasetin yeni ismi olarak başladı. Fakat, DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz kısa zamanda yeni nesil siyasetin temsilcisi oldu.

Özellikle…

Sosyal medyadaki yeni nesil muhalefet tarzını daha çok ekonomik konularda düşünce paylaşarak sürdürdü.

Şimdi…

Her konuda etkili muhalefet için sahaya çıkma zamanının geldiğini düşünüyor. DEVA Partisi Bursa yapılanmasının belli noktaya gelmesiyle başlangıcı yaptı.

Örneğin…

Ağustos 2020’de kendisinin, ekimde 10 asıl üye atanmasıyla çıkılan yolda, 50 asıl ve 25 yedekten oluşan 75 kişilik İl Yönetim Kurulu’nu tamamladı.

Ardından…

Çarşamba akşamı yapılan yönetim toplantısında, İl Başkanlık Kurulu adı altında 21 kişilik politika başkanları belirlendi. Üstelik, 75 kişi arasından 21 kişilik İl Başkanlık Kurulu yerel siyasette ilk kez seçimle yapıldı.

Sonra da…

İl Teşkilat Başkanı Sadık Kutlucan, İl Seçim İşleri Başkanı Şakir Çalışkan ve İl Sekreteri Yağmur Barmanbay Koç’la birlikte ziyarete gelen DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz, sohbet sırasında önce yönetimin yapısı hakkında bilgi verdi:

“İl Yönetim Kurulumuzda kadın üyelerin oranı yüzde 37, genç üyelerin oranı ise yüzde 22. Gençlerimiz 26.5 yaş ortalamasındayken, yönetim kurulunun tamamının yaş ortalaması ise 38.”

Bu noktada…

“Nilüfer’de, İzmir Yolu üzerindeki Bankalar Bölgesi’nin tam karşısında kiraladığımız İl Başkanlığımızı tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki hafta da açılışını yapmak istiyoruz.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X