Muhasebecilerde ipi Yılmaz göğüsledi

BSMMMO’da dün seçim heyecanı yaşandı. İki adaylı girilen genel kurulun kazananı Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun adayı Doğan Yılmaz oldu.

Muhasebecilerde ipi Yılmaz göğüsledi

HATİCE DAL

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (BSMMMO) başkanlık koltuğuna Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun adayı Doğan Yılmaz oturdu.

BSMMMO’nın 23. Olağan Genel Kurulu, dün Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) yerleşkesinde gerçekleştirildi. İki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Ahmet Hikmet Sönmez’in aday olmadığı genel kurulda, Çağdaş Muhasebeciler Grubu adayı Doğan Yılmaz ile Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu adayı Asım Karaman yarıştı. Sabah saat 09.00’dan itibaren sandık başına giden 3 bin 43 üyeden bin 660’ının oyunu alan Doğan Yılmaz, yarıştan zaferle ayrılan isim oldu. Sandıktan Karaman’a ise bin 383 oy çıktı.

YÖNETİMDE 5 ÇAĞDAŞ ÜYESİ

Bu sonuçların ardından Çağdaş Muhasebeciler Grubu, dokuz kişilik yönetim kurulunda 5 isimle temsil edilmeye hak kazandı. Yeni yönetimde Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu da 4 isimle yer alacak. Buna göre yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Doğan Yılmaz, Nazan Özsoy, Fatma Çil Eradaş, Bircan Kılıç, İsmail Özdemir, Asım Karaman, Fatih Arslan, Savaş Albayrak, Osman Yıldırım.

AKTİF ROL OYNAYACAĞIZ

Doğan Yılmaz, seçimin ardından yaptığı açıklamada, bir yıldır seçim çalışmaları yürüttüklerini belirterek, ‘’İlk icraatımız meslektaşlarımızın zor durum hallerinde işlerinin başka meslektaşları tarafından yapılması veya zaman tanınması ile ilgili bir yasal düzenleme olacak.

Genç meslektaşlarımız için ofis desteği sağlamak ve Nilüfer Belediyesi destekleriyle üyelerimize sosyal tesis ayrıcalığı yaşatmak projelerimiz arasında. Meslekte kota uygulamasını başlatarak, genç meslektaşlarımızın önünü açarak adaletli bir dağılım sağlamak istiyoruz. Sosyal ve toplumsal olaylarda aktif rol oynayacağız. Her üyemiz artık bilsin ki yanlarında onlara ait bir Oda var” dedi.

SONUCA SAYGILIYIZ

Asım Karaman da, şenlik şeklinde geçen bir seçim yaşandığını ifade etti. Üyelerin seçime yoğun bir katılım gösterdiğini vurgulayan Karaman, sonuca saygılı olduklarını kaydetti. Karaman, ‘’Mesleğimiz ve meslektaşlarımız için hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X