N95 maske makineleri Bursa’da üretilecek

Koronavirüs salgının artmasıyla talep patlaması yaşanan maskelerde üretim için meslek liseleri kolları sıvadı.

N95 maske makineleri Bursa’da üretilecek

İlk etapta Türkiye genelinde 5’i Bursa’dan olmak üzere 50 okul cerrahi maske üretimine geçti. Ayda 2 milyon maske üreten okullara ek olarak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer yeni bir faaliyeti daha açıkladı.

Özer, Bursa’nın da içinde olduğu ülke genelinde belirlenen meslek liselerinde N95 standardında maske makinası üretimi yapılacağını söyledi.

Nisan ayı içerisinde ilk üretimin yapılacağını ifade eden Özer, “Maske üretimi yapabilecek makine üretmek için İstanbul, Bursa ve Hatay’ı pilot iller olarak seçtik. Ar-Ge çalışmaları başarılı bir şekilde ilerliyor. Özellikle Hatay’daki arkadaşlarımız çok iyi mesafe aldı. Nisan ayında ilk üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Burada amacımız, üretimin tüm aşamalarının bilgi ve becerisine sahip olabilmek ve bunu da ülkemizde bu alanda üretim yapan firmalarımızla paylaşarak üretim kapasitesinin artmasına katkı verebilmektir. Sürece katkı veren il müdürlerimize, öğretmenlerimize ve paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X