Nâzım Hikmet’in izleri bu sergide 

Nilüfer Belediyesi, M. Melih Güneş’in “Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” adlı kitabından yola çıkarak oluşturduğu sergiyi, usta şairin doğumunun 116. yılında sanatseverlerle buluşturdu. 

Nâzım Hikmet’in izleri bu sergide 

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde önceki gün kapılarını açan “Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet’ sergisinde, usta şairin 116. doğum yılında farklı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Sergide Nâzım Hikmet’in yazdığı notlar, orijinali ilk kez sergilenen fotoğrafları ve şairin Anjel Açıkgöz’e armağan ettiği dikiş makinesi de yer alıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve  M. Melih Güneş’in açılışına katıldığı sergiye, sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. 

Sergide ayrıca, Anjel Açıkgöz’ün Nâzım Hikmet ile anılarını anlattığı son görüntülerinden oluşan bir video da yer alıyor. 

“YAŞAMIMIZA DOKUNUYOR”

Sergi açılışında konuşan Başkan Bozbey, kentte büyük ustanın izlerini her zaman yaşattıklarını ifade etti. Başkan Bozbey, şunları söyledi: “Nâzım Hikmet Kültürevimizle, çınarlığımızla, ama en önemlisi her yıl büyük şairimizi, doğum ve ölüm yıl dönümlerinde düşünceleri, umuda olan inancı, insana olan sevgisiyle anımsıyor, anımsatıyoruz. Nâzım, bir dünya insanı olarak bize bıraktığı düşünceleriyle, her birimizin yaşamına dokunuyor. Bizden öncekilere de, bugüne de, yarına da taşınıyor.”

Melih Güneş’in küratörlüğünde açılan sergide, Açıkgöz ailesinin tanıklığıyla Nâzım’ın yaşamına daha yakından mercek tuttuklarını belirten Başkan Bozbey, “Onu, dostlarına verdiği emekle, yaşamlarını zenginleştirmesi, renklendirmesi ve sahip çıkmasıyla da tanıyoruz. En önemlisi, Nâzım’ı, yaşantısıyla tanıyoruz” diye konuştu. 
Bozbey, konuşmaların ardından M. Melih Güneş ile sergiyi gezdi.

“Suyun Şavkı/Leipzig’de Bir Aile ve Nâzım Hikmet” sergisi, 2017’nin Haziran ayında hayatını kaybeden Anjel Açıkgöz’e ithaf edildi. 

Sergi, 15 Mart’a kadar açık kalacak.

BESTELENMİŞ ESERLERİ SESLENDİRİLDİ 

Sergi açılışının ardından vokal grubu “Ychorus” konser verdi. Farklı bir sahne performansı sergileyen grup, Nâzım Hikmet’in bestelenmiş eserleri ile çeşitli türküleri seslendirdi. Konserin ardından “Ychorus” grubuna, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman çiçek vererek teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X