Okulda ‘mobbing’ iddiası 

Eğitim İş Sendikası, Yıldırım’da bulunan Şehit Piyade Onbaşı Orhan Tezcan İlkokulu’nda bazı öğretmenlere mobbing uygulandığı iddiası doğrultusunda, okul önünde basın açıklaması yaparak, ‘Dikkat bu iş yerinde mobbing var’ yazılı tabela çaktı.

Okulda ‘mobbing’ iddiası 

DERYA DEMİR

Sendika temsilcileri, okul müdürü hakkında soruşturma açılarak müfettişler tarafından görevden alınması teklif edilmesine rağmen kararın uygulanmadığını savundu. 

“ÖĞRENCİLERİN ÇANTALARI KARIŞTIRILIYOR”

Okul müdürü hakkında şikayette bulunan öğretmenlerin gündeme getirdiği konuları anlatan Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona, “Öğretmenlerin şikayet dilekçelerinde; okul müdürünün öğretmenlerin fiziksel özellikleriyle ulu orta alay ettiği, öğretmenlerin arkasından ağır hakaretler savurduğu, öğretmenlere baskı ile öğrenci ve velilerden para toplattığı ve para toplamak istemeyen öğretmenleri toplum içerisinde rencide ettiği ifadeleri yer alıyor.

Bunlarla birlikte okul müdürü, kendisinden şikayetçi olan öğretmenlerin sınıflarını alfebetik sıra kuralının dışına çıkarak tuvalet etrafında topluyor.

Kaynak kitap bulmak için öğrencilerin çantasını karıştırtıyor. Son günlerde ise velileri okula çağırarak gruplar halinde görüşmeler yapıp öğretmenlerin yanında velileri de kutuplaştırmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

OKULA TABELA ÇAKTILAR…

İl Milli Eğitim Müdürülüğü’ndeki yetkili isimlerle görüştüklerini ancak bir çözüme varılmadığını kaydeden Rona, “Önümüzdeki hafta yeni bir girişimde daha bulunarak onlara öğretmeni ve yüzlerce öğrenci ile veliyi mağdur eden mobbingci müdür için milli eğitimin hukukunu tıkayan tüm sorumlular hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunacağız” diye konuştu.

Açıklamanın ardından sendika temsilcileri, okulun duvarına ‘Dikkat bu iş yerinde mobbing var’ yazılı tabelayı  çaktı. Rona, bundan sonra mobbing uygulanan her okulda bu levhayı asacaklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X