Ölümlerden sorumlu askerler gözaltında

Sudan’da geçen hafta askeri yönetimi protesto eden gruba müdahale eden çok sayıda asker gözaltına alındı. Askerlerin müdahalesi sonucu en az 100 gösterici hayatını kaybetmişti.

Ölümlerden sorumlu askerler gözaltında

Sudan’da geçtiğimiz hafta barışçıl gösterilere müdahale eden ve en az 100 kişinin ölümüne neden olduğu tespit edilen çok sayıda asker gözaltına alındı. 

Gözaltı öperasyonuyle ilgili açıklama yapan iktidardaki geçici askeri konsey, ön soruşturma sonucundaolaylara müdahale eden bazı askeri birliklerle ilgili geçici kanıtlara ulaşıldığını kaydetti. Yapılan açıklamada tüm suçlular hakkında yasal işlemlerin yapılacağı vurgulanırken, gözaltına alınan askerlerin sayıları ve haklarındaki suçlamalarla ilgili bilgi verilmedi. Sudan Ordusu, 3 Haziran’da başkent Hartum’da oturma eylemi yapan protestoculara sert müdahalede bulunmuş, olayda Sudan Doktorlar Birliği’nin açıklamalarına göre 100’den fazla gösterici yaşamını yitirmiş, en az 500 kişi de yaralanmıştı.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Öte yandan ülkede askeri cuntanın sona ermesine yönelik protesto eylemleri sürüyor. Muhalefetin çağrısı üzerine pazartesi günü başkentteki bir çok dükkan kepenk kapama eylemi yaptı. Sendikalar Birliği SPA, gösterilerin barışçıl bir havada geçmesi için çağrıda bulundu. Sendikalar ve muhalefet askeri yönetimin hükümeti bir an önce sivil bir siyasi oluşuma devretmesini istiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X