Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Sağlıkta büyük göç başlıyor: 3 hastane cumartesi taşınıyor

Bursa kent olarak sağlık hizmetleri planlaması açısından en önemli aşamayı yaşıyor. Bu planın merkezini de 16 Temmuz Salı gününden itibaren hasta kabulüne başlayacak olan Şehir Hastanesi oluşturuyor.

Çünkü…

Bursa’ya özel hazırlanan sağlık planı, kentin doğu ve batı yakalarında iki büyük merkez hastane öngörüyor.

1.-yazi-icin-il-saglik-muduru-dr.-ozcan-akan-ve-sehir-hastanesi.jpgKentin doğusuna merkez hastane olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet verecek. Batıdaki sağlık merkezi olarak da, bünyesinde 6 ayrı hastane barındıran Şehir Hastanesi devreye girecek.

Çevre Yolu’nun Mudanya ve Görükle kavşakları arasındaki Doğanköy mevkiinde 745 bin 365 metrekarelik alana kurulan Şehir Hastanesi’nde toplam 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 çocuk ve yetişkin yoğun bakım yatağı var.

İşte…

Bursa’nın en büyük çatı sağlık merkezi konumunda olan Şehir Hastanesi’nin devreye girmesi, merkezde yıllardır sağlık hizmeti veren 3 hastanenin buraya taşınmalarıyla gerçekleşecek.

Nitekim…

Memleket Hastanesi olarak hizmete başlayan ve kentin en eski sağlık kuruluşu olan Bursa Devlet Hastanesi ile birlikte Acemler’deki Zübeydehanım Doğumevi ve Ertuğrulgazi’deki Göğüs Hastanesi acil ve klinikleri yarın, yani cumartesi günü Şehir Hastanesi’ne taşınacaklar.

Pazar günü de…

Bu hastanelerin yoğun bakım üniteleri Şehir Hastanesi’ne nakledilecekler. Hafta sonu yaşanacak sağlıkta dev göçün ardından salı gününden itibaren hasta kabul edecek olan Şehir Hastanesi’nde yaşam başlamış olacak.

Bu planlamada emeği büyük olan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan dev sağlık merkezini Bursa medyasına gezdirirken heyecanlıydı.

Gördüğümüz kadarıyla hizmeti kolaylaştırmaya ve kaliteyi arttırmaya yönelik her önlem alınmış. Geniş koridorları, yüksek tavanları, özel hastane standardındaki hasta ve muayene odaları, görkemli laboratuarları ve görüntüleme merkezleriyle gerçekten çok özel bir sağlık üssü karşımıza çıktı.

Gerçi…

Batıya doğru büyümeye devam eden Bursa’da 20 yıl sonra nasıl bir tablo ortaya çıkar bilemeyiz, ama bugün Şehir Hastanesi’nin tek kusuru kente uzak oluşu.

 

Özlüce Yolu kolaylık olacak

 

Şehir Hastanesi inşaatı sürerken ilk önlemi Karayolları aldı ve Çevre Yolu’nda özel çalışmayla yer altı dönel kavşak yapıp 1 yıl önce işini bitirdi.

Büyükşehir Belediyesi ise ulaşımını Bursaray hattını Emek’ten Balat’taki Hızlı Tren İstasyonu’na, oradan Şehir Hastanesi’ne ulaştırmayı planlıyor. Ne var ki günümüz ekonomik koşullarında bu pek kolay olmadığı için 3 otobüs hattı kondu.

Özel ulaşım ise Büyükşehir’in Özlüce’de açtığı yol tamamlanınca rahatlayacak.

 

“Türkiye’nin en iyi hastanesi”

 

3.-yazi-icin-sehir-hastanesi-laboratuvar.jpg“Bursa’nın sağlık anayasasını yeniden yazıyoruz” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan, salı günü hasta kabulüne başlayacak Şehir Hastanesi için de iddialı:

“Türkiye’nin en büyük hastanesi değil, ama en iyi hastanesi olacak.”

Yanı sıra…

Bursa Devlet Hastanesi’nde sağlık hizmetinin taş binada yapılacak onarım sonrası butik hastane olarak devam edeceğini, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nin de Kanser Merkezi olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Bu arada, semt poliklinikleri de hastanelerle birleşecek.

 

Kılıçdaroğlu onay verdi: Mudanya’da sığınmacı çalıştayı yapılacak

 

4.-yazi-icin-chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu,-mudanya-belediye-baskani-hayri-turkyilmaz-ve-esi-gulbahar-turkyilmaz.jpgMudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz zaman zaman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eder.

Bu kez…

Eşi Gülbahar Türkyılmaz ile birlikte ziyaret ettiği Kılıçdaroğlu’na önce kendisine güvenip aday gösterdiği için teşekkür etti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, plaja çadır kurup başkalarının yararlanmasını engelleyen Suriyeli sığınmacılar konusunda bilgi verdi, kamuoyuna yansıyanlara karşın, işin aslını anlattı

Sonra da şunu önerdi:

“Suriyeli sığınmacılar konusunda sorumluluk duygusuyla hareket edip Mudanya’da çalıştay düzenleyelim. Hatta, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin’le Osman Korutürk gibi isimlerin yer aldığı CHP Danışma Kurulu bu gündemle Mudanya’da toplantı yapsın.”

Öneri hoşuna giden Kılıçdaroğlu şu uyarıyı yaptı:

“Çalıştay tek taraflı olmasın, Suriyeli sığınmacıları temsil eden dernek varsa çağırın ki karşılıklı olarak düşüncelerimizi öğrenelim.”

 

Kentin bir markasında yaşanan sıkıntı, kentin değerlerini ilgilendirir

 

5.-yazi-icin-atilla-tatveren-ve-oglu-ali-tatveren.jpgGerçek olan şu… Bırakın Bursa’yı, Türkiye’nin neresine giderseniz gidin kestane şekeri denildiğinde, son yıllarda çok önemli üretim yapan firmalar çıksa da akıllara önce Kafkas geliyor.

Rahmetli Yüksel ve Atilla Tatveren kardeşlerin büyütüp Türkiye’ye tanıttığı firmada şu aralar aile içi ayrışmalara dayalı sıkıntılı bir durum yaşanıyor. O da dünkü gazetelere Kafkas’ın konkordato ilan ettiği haberleriyle yansıdı.

Atilla Tatveren’in oğlu Ali Tatveren’i çocukluğundan beri tanırız.

Arayıp da neler olduğunu sorduğumuzda şunu söyledi:

“Tatveren ailesi olarak firmanın yüzde 50 hissedarıyız. Bilgimizin dışında diğer ortağımız tarafından yapılmış bir konkordato başvurusu var. Bizim aile olarak böyle bir isteğimiz olmadığına ilişkin itiraz evrakımızı ilgili mercilere teslim ettik. Yasal süreç devam ediyor.”

 

Kelesli aile Filli Boya’yı sattı

 

6.-yazi-icin-gozde-akpinar---filli-boya.jpgKamuoyu pek bilmez, ama Filli Boya’nın kurucusu rahmetli Celal Akpınar aslen Kelesli hemşerimiz olur. Vefatından sonra 25 yaşında şirketin başına geçen kızı Gözde Akpınar da yıllarca Keles’le ilişkisini kesmedi, hatta rahmetli dedesi Davut Zeki Akpınar adına yatılı bölge okulu yaptırdı.

İş dünyasının güçlü kadınları arasında geç yaşta giren Gözde Akpınar büyütüp Türkiye’ye mal ettiği Betek Boya’yı, markası Filli boya ile birlikte Japonlara sattı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X