SMS kullanımı yüzde 64 azaldı

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, son 5 yılda SMS kullanımının adet bazında yüzde 64 azaldığını belirtti.

SMS kullanımı yüzde 64 azaldı

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, son 5 yılda SMS kullanımının adet bazında yüzde 64 azaldığını belirterek, ”Kişi başı SMS kullanımı da yüzde 63 düştü” dedi.

CEPTEN İNTERNET KULLANIMI

Terzioğlu, cepten internet kullanımının artmasıyla internet tabanlı uygulamaların kullanılmasında da yükseliş yaşandığını söyledi.

Bu kapsamda cepten tv izleme oranlarında artışlar gözlemlediklerini dile getiren Terzioğlu, “Cepten tv izleme sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Turkcell IPTV abone sayımız 2018’in üçüncü çeyreği itibarıyla 22 bin arttı. Bu rakam yıllık bazda ise 115 bin artış ile 582 bine çıktı. OTT TV aboneleri dahil, toplam TV kullanıcı sayısı ise 3,1 milyona ulaştı. Turkcell TV uygulaması Aralık 2018 itibarıyla yaklaşık 11 milyon kez indirildi. Yine Aralık 2018 verilerine göre günlük ortalama izlenme süresi ise 80,3 dakikaya ulaştı.” dedi.

“4,5G İLE KİŞİ BAŞINA İNTERNET 3 KAT ARTTI”

Kaan Terzioğlu, Türkiye’de 1 Nisan 2016 itibarıyla kullanılmaya başlanan 4,5G internet ile kişi başına düşen internet kullanımın 3 kat arttığına işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X