TMO fındık teslimine başlıyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) stoklarından ilk olarak 750 ton fındığın 23 Ocak’ta kendilerine teslim edileceğini söyledi.

TMO fındık teslimine başlıyor

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘TMO’nun stoklarından 10 bin ton fındığın teminat karşılığı FİSKOBİRLİK’e verilerek kurumun destekleneceği’ açıklamasını hatırlattı. Kararla ilgili kararnamenin aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandığını kaydeden Bayraktar, bugün birinci teminat mektubunu ofise teslim edeceklerini belirtti.

Haziran itibarıyla sürecin tamamlanacağını dile getiren  Bayraktar, ‘’2 bin tonu Batı Karadeniz, 8 bin tonu da Doğu Karadeniz’den olmak üzere 6 aylık süreçte 10 bin ton fındık TMO tarafından teminat karşılığı FİSKOBİRLİK’e aktarılacak. İlk olarak 750 ton ürün 23 Ocak Çarşamba günü bize teslim edilecek ve bu fındıkları depolarımıza koyacağız” dedi. Bayraktar, TMO’dan aktarılacak ürün bedellerinin 6 aylık ve bir yıllık vadelerle ödeneceğine işaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X