Tuhaf ama gerçek… Hastanenin gerçek adını Bursa siyasetçisine Bakan öğretti

İlk kim söyledi anımsamıyoruz, ama SSK Çekirge Hastanesi’nin Çekirge Devlet Hastanesi olduğu süreçte Muradiye Devlet Hastanesi söylemi başladı. Bursa siyasetçisini düştüğü yanlışı, liseyi Bursa’da okuyan Sağlık Bakanı Koca düzeltti ve Bursa Devlet Hastanesi’ne adını iade etti.Bursa Devlet Hastanesi’nin yeniden açılacağını söyleyen Bakan Koca’nın açıkladığı yatırımlar arasında Türkiye’nin tek Spastik Çocuk Hastanesi var… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Tuhaf ama gerçek… Hastanenin gerçek adını Bursa siyasetçisine Bakan öğretti

İlk taşı kim attı anımsamıyoruz… Fakat, hastaneler birleştirilip SSK Çekirge Hastanesi’nin adı Çekirge Devlet Hastanesi olduğunda başladı.

Galiba…

Çekirge’den sonra yılların Bursa Devlet Hastanesi’ne de semt adı ekleme gereği duyanlar oldu. Bu nedenle de, tarihi binayı Muradiye Devlet Hastanesi olarak anmaya başladılar.

Sanıyoruz…

Yaşadığı Bursa’yı bilmeyen biri adres tanımlamak adına ilk aklına geleni söyledi ve sonrasında bu ifade dillere yerleşti.

İşin ilginç yanı…

Bursa’nın milletvekilleri, Bursa siyasetinin il ve ilçe başkanları, kenti en iyi bilmesi gereken belediye başkanları, kamu yöneticileri Muradiye Devlet Hastanesi dediler.

Ne yazık ki meslektaşlarımız da bu söyleme uydular ve aslı yerine söyleneni yazıp geçtiler.

Oysa…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X