Türk Eğitim Sen’den dilekçe kampanyası

Türk Eğitim Sen 1 ve 2 No’lu şubeleri ‘öğretmenlerin il içi sıraların çalışıtırlması’ için dilekçe kampayası düzenledi.

Türk Eğitim Sen’den dilekçe kampanyası

Şube temsilcileri ve üyeleri hazırladıkları dilekçeleri PTT ile Milli Eğitim Bakanlığı’na yolladı. 2015 yılında alınan kararla il içi yer değiştirmelerde sıra sistemi uygulamasına son veren hükmün değiştirilmesini isteyen sendika temsilcileri gönderdikleri dilekçeler ile yeniden sırası gelen öğretmenin atamasının yapılması talebinde bulundu. Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Öksüz, Türk Eğitim-Sen olarak il içi sıra sisteminin tekrar yönetmeliğe konulmasını istediklerini belirterek, “Puanı yüksek olduğu halde bazı öğretmenlerimizin istediği okula tayini yapılmıyor, bunun yerine atama sisteminden dolayı düşük puanlı olanlar atanabiliyor.

Aynı il içinde eşlerinden ayrı yaşamak zorunda kalan çok sayıda öğretmenimiz bulunuyor. Eşler arasında bütünlük olması açısından il içi sıraların çalıştırılması çok önemli. Bu şekilde öğretmenlerimizin eş durumu tayininde yaşadığı sorun azaltılabilecektir. Mağduriyetlerin önlenmesi için il içi yer değiştirmelerde ataması yapılmayan öğretmenlerin sıraya alınmasını ve sıraların yılda en az iki kez çalıştırılmasına yönelik düzenleme yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X