Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Aktaş açıkladı: Mudanya’daki BUDO iskelesinin yeri değişiyor

Kuşkusuz… Son yılların kronik sorunları arasında Mudanya’nın trafiği ilk sıralarda yer alıyor. Bunun da pek çok nedeni var elbette.

Örneğin…

8-10 yıl öncesine kadar sakin bir sahil yerleşimi olan Mudanya artık eskisi gibi değil. Yazlık konutlar giderek kalıcı konuta dönüşüyor. Yapılan yeni siteler ve kent merkezine ulaşım kolaylığı nedeniyle yaz-kış oturan sayısı artıyor.

Bununla birlikte…

1.-yazi-icin-mudanya-iskelesi.jpgYaz mevsiminde yazlıkçıların da gelmesiyle Mudanya adeta taşıyor. Dar ve yetersiz caddelerinde trafik resmen duruyor.

Yanı sıra…

Mudanya’ya girişte BUDO’nun kullandığı iskele de Mudanya trafiğini ciddi şekilde etkiliyor. Yolcu getiren, almaya gelen ya da bekleyen araçların yoğunluğu iskele meydanında kargaşaya yol açıyor.

Böyle bir ortamda…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hafta içinde, Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen ve BUDO’nun kullandığı iskelenin üst kullanım hakkını yargının kendilerine verdiğini açıklayınca ortaya bir de kullanım hakkı sorunu çıktı.

Bu sorunu…

“Mudanya İskelesi kimin?” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a sorduk.

O da…

İskelenin Mudanya’daki trafik sorununu arttırdığını vurgulayarak başladı ve ilk kez şunu açıkladı:

“İskele maalesef daha girişte Mudanya’yı kilitliyor. Biz de burayı bırakıp yeni bir yer yapmak üzere harekete geçtik.”

Yerini de söyledi:

“B alıkçıların bulunduğu yarımadanın yanındaki alanı yaz başı otopark olarak düzenlemiştik. Onun yanına da BUDO için iskele yapacağız.”

Şunu da ekledi:

“Buradan ana yola, yani Mudanya-Bursa yoluna kısa bir bağlantıyla ulaşılabiliyor. Hem ulaşım kolaylaşacak, park yeri sorunu olmayacak, hem Mudanya trafiği iskeleden etkilenmeyecek.”

İskelenin ne zaman taşınacağı sorusuna da şu cevabı verdi:

“Fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Kısa sürede bitireceğiz.”

 

Sıcaksu’da ön protokol yapıldı

 

Gelişmeyi… AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın verdiği bilgilerle 5 Ağustos günü bu sütunlarda duyurduk. Dubai’nin ilk 5 firması arasında yer alan Arap yatırımcı, Sıcaksı Bölgesi için kentin sembolü olacak çok özel bir yapıyla termal projesi hazırlıyordu.

Firmayı ve gelinen noktayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı:

“Figer adlı Dubai firmasıyla önprotokol imzaladık. Proje çalışmasını sürdürüyorlar.”

 

Beşyol’u Mudanya Yolu’na bağlayacak bulvar 6 ay sonra bitiyor

 

3.-yazi-icin-besyol-osb-kavsagi-mudanya-yolu-yeni-bulvar-guzergahi,-recep-tayyip-erdogan-bulvari.jpgProje… İstanbul-İzmir yolları arasındaki bağlantıda trafik yoğunluğu yaşayan Acemler ile birlikte, Yakın Çevre Yolu üzerindeki Botanik Park-Hayvanat Bahçesi bölgesi trafik sıkışıklığı için çok önemli.

Başlangıç noktasını ise üstten geçiş olarak yapılan İstanbul Caddesi’ndeki Beşyol Köprüsü oluşturuyor. Soğanlı’da Çelebi Mehmet Bulvarı ile devam edip, Acemler’de viyadükle Yunuseli Kavşağı’na bağlanması öngörülüyor.

Buradan…

Bursa’nın en geniş bulvarı Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı geçip Hamitler-Esentepe’den OSB Kavşağı’nda Mudanya Yolu’na bağlanılması hedefleniyor

Sonrasında…

Mudanya Yolu’na dönüş yanında, OSB Kavşağı’nı üstten geçip Ata Bulvarı’ndan İzmir Yolu’na ulaşılabilecek.

Bu projenin bir de Doğu etabı var:

Beşyol Köprüsü’nde karşıya geçtikten sonra, yıkım çalışmaları devam eden Murat Hüdavendiger Bulvarı’nın Otosansit’e ulaşması planlandı.

Ancak…

Öncelik, trafik yoğunluğunun yol açtığı sıkışıklık nedeniyle Beşyol-Mudanya Yolu arasındaki bağlantıda.

Ne var ki…

Geçen dönem yapımına başlanan yol iki noktada tıkandı. Biri, Acemler-Yunuseli bağlantısını sağlayacak viyadük, diğeriyse Hamitler’de 1 kilometrelik mesafede kamulaştırmaların henüz tamamlanamamış olması.

Kamulaştırmada itirazlarla yargı süreci uzayınca, yol da gecikiyor.

İşte…

Olay Medya’ya yaptığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kamulaştırmalara takılan bu yolu sorduk.

Şu cevabı verdi:

“Bu yolu çok önemsiyoruz. Çünkü hem Acemler, hem Botanik Park önündeki trafik yoğunluğunu sona erdiriyor. O nedenle de öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Sonra da şunu açıkladı:

“Kamulaştırmada çok az bir yer kaldı. Vatandaşa da parasını ödüyoruz. Hatta İller Bankası’ndan 85 milyon lira kamulaştırma kredisi talep ettik.”

Şunu da ekledi:

“6-7 aya kadar bu yolu tamamlar, şehir içi trafiği rahatlatırız. Bittiğinde bir çeşit alternatif çevre yolu gibi olacak.”

 

Yunuseli Havaalanı’na konut olmayacak!

 

4.-yazi-icin-buyuksehir-belediye-baskani-alinur-aktas-olay-medya-ziyareti-03-eylul-3018.jpgOlay Medya yönetici ve yazarları olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la sabah sohbeti yaparken, Yunuseli Havaalanı’nı da sorduk.

Net bir cevap verdi:

“Orada konut olmaz, böyle bir şeye izin vermeyiz. Orada artık havaalanı da olmaz. Bursa’nın yararına olacak daha farklı bir düşüncemiz var.”

Şunu da anımsattı:

“Gemlik’te 4 bin 300 dönümlük Askeri Hara var. Burası da ilgi alanımızda ve Bursa için doğru bir planlama üzerinde çalışıyoruz.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X