Kararı 2012 yılında alındı… Şehir Hastanesi’nin Doğanköy’e yapılması kararıyla birlikte Ankara’daki süreç hızlı işledi ve ihalesi hemen yapıldı.
Ne var ki…
Kamulaştırma başta olmak üzere yasal zorluklar yaşanınca uzun süre yer teslimi yapılamadı. 2017 yılında yer teslimi yapıldıktan sonra da inşaatı hızla başladı.
Başlangıçta…
Bursa Şehir Hastanesi’nin 2020 yılında açılması hedeflendi, ama siyasi iradenin yüklenici firma görüşmeleriyle inşaat hedeften çok önce tamamlandı.
İşte…
Tıbbi kadro atandığında hasta kabulü ve yataklı tedaviye başlayacak olan Bursa Şehir Hastanesi hafta sonu görücüye de çıktı.
Başta geçen dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere, hafta sonu Bursa’da bulunan milletvekilleriyle AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açılış öncesi hastaneyi gezdiler.
Sunumu…
İl Sağlık Müdürü Özcan Akan yaptı, yüklenici firma temsilcisi hazır bulundu.
Gezi sonrası, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu çok etkilenmiş gördük:
“Yapılan Şehir Hastanesi bence Bursa tarihinin en değerli sağlık hizmetlerinden biri oldu. Fiziki koşullarıyla, tıbbi imkanlarıyla, hastaların kalacakları odalarıyla mükemmel bir sağlık tesisi kazandı Bursa.”
Şunun altını çizdi:
“Bir hastane; sağlık hizmeti konusunda en mükemmel hizmeti verecek olması yanında, fiziki koşullar bakımından ancak bu kadar olabilir.”
Ardından…
“Bir adım daha ötesi olamaz” dedi ve devam etti:
“Odaların kalitesi çok yüksek. Tıbbi cihazları dünyanın son teknolojisinde. Oda ve ortak kullanım alanları dizaynı, planlaması, her şey mükemmel.”
Şunu vurguladı:
“Bu Şehir Hastanesi’nin vizyonunu ortaya koyan, işin nirengi noktası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.”
Düşüncesi şu:
“17 yıldır şunu söylüyoruz: Bu millete hizmetkar olmaya talibiz, efendi olmaya değil. Hizmetin de en iyisini yapmaya azmettik, kararlıyız.”
Şunu da ekledi:
“Şehir Hastanesi işte böyle bir hizmet oldu.”
15 yılda ulaşılan zirveyi herkes görecek
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu hafta sonu gezdiği Şehir Hastanesi’yle ilgili heyecanını şöyle paylaştı:
“Türkiye’nin son 15 yılda hizmetler konusunda,. özellikle sağlık hizmetinde ulaştığı zirveyi insanımızın görmesi gerekiyor.”
Yapılan plan şu:
“Önce sağlık personeli hastaneyi gezip tanıyacak. Sonra gazetecilerle ziyaret edeceğiz. Vatandaşımız görmek isterse de Büyükşehir belediyesi araç tahsis edecek.”
Kentin Doğu’sunda Yüksek İhtisas, Batı’sında dev Şehir Hastanesi
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, hafta sonu gezdiği Şehir Hastanesi’yle ilgili düşüncelerini paylaşırken, Bursa’nın yeni sağlık planlamasına da dikkat çekti:
“Sağlık hizmeti açısından kenti Doğu ve Batı olarak iki ana aksa böldük.”
Bir…
“Doğu’da tüm sağlık hizmetlerinin görülebileceği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi var. İnegöl ve Yenişehir’den de hasta geliyor.”
İki…
“Batı’ya da dev Şehir Hastanesi’ni yaptık. Hem kent merkezinden hem Karacabey, Mustafakemalpaşa, Mudanya Gemlik’ten hasta gelebilecek.”
Şunun altını çizdi:
“Bursa’da yıllardır yoğun bakım yatağı sorunu vardı ve çok şikayet geliyordu. Şehir Hastanesi ile yoğun bakım yatağı sayısı da 150-200 artıyor. Bu da büyük ölçüde rahatlama getirecek.”
Kadro planlamasını konuştuklarını da ifade eden Çavuşoğlu, bir ay içinde açılması planlanan Şehir Hastanesi’ne ulaşıma da değindi:
“Yazdığınız gibi, Bursaray hattı uzatılıncaya kadar Emek ve Acemler’den iki ring otobüs hattı koyacağız. Acemler’den kalkan otobüs 15-20 dakikada Şehir Hastanesi’ne ulaşabiliyor. Özlüce yolu da devam ediyor”
“Devlet Hastanesi kapanmayacak”
Şehir Hastanesi açılışa hazırlanırken kent merkezindeki hastanelerin durumuyla ilgili başlayan tartışmalar üzerine AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu şunu söyledi:
“Tartışmaları izliyorum. Sanıyorum yanlış anlaşılan bir durum var. Bursa Devlet Hastanesi’ni ve Onkoloji Hastanesi ilk basamağını kapatmıyoruz.”
Şunu ekledi:
“Onkoloji’den Şehir Hastanesi’ne tek bir tıbbi cihaz gitmeyecek, Devlet Hastanesi biraz küçülerek devam edecek.”
Ahmet Okur siyaset sahasına döndü, DP lideri Uysal iftara geliyor
12 Eylül darbesi olduğunda, Adalet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak Ahmet Okur görev yapıyordu. Sonra, DYP’de siyaseti sürdürdü.
2007 genel seçiminde DP’den Bursa Milletvekili adayıydı. 2011’de Numan Kurtuluş’la birlikte HAS Parti’yi kuran kadroda yer aldı. Kurtulmuş yönünü AK Parti’ye çevirirken Okumuş köşesine çekildi.
Zaman zaman uğrar, sohbet ederiz, bu kez bir de sürpriz yaptı:
Meğer…
Mart ayındaki DP Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu’na seçilmiş ve DP Genel Başkan Yardımcısı olarak da sahaya dönmüş.
Dönüşünü…
“Keşke her şey iyi olsaydı da ülkeyi yönetenlere dua etseydik” diye özetledi ve şunu söyledi:
“Ülke sıkıntılı. Hem siyasi, hem ekonomik sıkıntı var. Bunu elbirliğiyle aşacağız. Siyasetçiye de bu noktada görev düşüyor. DP zaten birikimli bir parti, ben de bildiklerimi anlatacağım.”
Geliş nedeniyse davetti:
Çünkü…
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün saat 15.30’da İl Başkanlığı’nda basın toplantısı yapacak. Akşam da Kültürpark’taki Göl Kafe’de iftar var.