25 Yaşında
Bayan hasta
Mesleği: Hemşire
Şikâyeti: Şekerin düşmesi
Öncellikle hastamızı incelediğimizde yalnız yaşadığını, düzenli yemek yemediğini ve hep aperatif yiyecekler yediğini öğrendik.
Bu düzensiz ve kalitesiz beslenme nedeniyle şekerin düşmesi beklenir. Bu nasıl oluyor? Neden şekeri düşüyor bakalım.
Özellikle işlenmiş gıdalar, cipsler, bisküviler, çikolatalar, abur cubur vb tüketen kişilerde ani kan şekeri yükselir. Kan şekeri yükselince buna paralel olarak insülinde de hızlı bir yükselme olur. Buna bağlı olarak da kan şekeri normalden daha hızlı düşer ve hipoglisemi (şeker düşmesi) tablosu ortaya çıkar. Bütün mesele ve mekanizma budur.
Peki bu düzensiz ve kalitesiz beslenme vücut üzerinde ne gibi olumsuzluklara neden olur? Bakalım:
-Hamur ve şeker fazla içerdikleri için hastayı şişmanlatır
-Bağırsak sistemini bozarak, şişkinliğe, gaza ve bağırsakların düzensiz çalışmasına neden olur
-Bağırsak yapısını tahrip eder
-Tahrip olan bağırsak yapısı, temiz gıdaları vücuda ve beyne vereceğine zehirli gıdaları verir
-Beyne giden zehirli gıdalar, depresyonu ve şizofreniyi tetikler, kişiyi sinirli hale getirir
-Ayrıca bu aperatif gıdaların içinde bulunduğu ambalajlardaki kanserojen maddeler başta çocuklar olmak üzere kişilerde kansere neden olur.
Ne yazık ki bu gibi durumlarda başta naylon ve benzeri ambalajlardan uzak duracağımıza, bunu göz ardı ediyoruz. Çocuklarımız lösemiye ve büyüklerimiz kansere yakalandığında ya kader deriz ya da Allah tarafında verildi deyip kaderimize razı oluruz. İşte bütün mesele bu.
Sonuç:
Düzenli ve kaliteli beslenirseniz, ne kan şekeri hızlı yükselir, ne insülin hızlı yükselir ve ne de kan şekeriniz düşer.
Bağırsaklarınız güzel ve sağlıklı çalışır her konuda rahat olursunuz.