Dr. Mete Ekşioğlu
Dr. Mete Ekşioğlu

Araban mı çizildi?

Sabah işe gitmek için kapıdan dışarıya çıktınız. Tam arabanıza bineceksiniz ve gözünüze bir çizik ilişti. Hatta bir miktar da ezik var arabanızın kaportasında. Üzüldünüz, kızdınız vs ama o gün genel anlamda moraliniz bozuldu ve gününüz zehir oldu. Hastalarımın hemen hepsine bu ve benzeri örnekleri verir ve tavırlarını izler, düşüncelerini sorarım. Hemen hepsi çok üzüleceklerini söylerler.

24 Temmuz 2015 te yabancı kaynaklı bir yazıda kilo almamak, sağlıklı yaşamak için yaklaşık 40 madde sıralanmış. Bunlardan önemli gördüklerimi sizlere aktarmak istiyorum.

1-Sabah kalkar kalkmaz 1 limon sıkılmış ılık bir bardak suyu aç karnınıza için

2-Kahvaltınızda tereyağı ve yumurta mutlaka olsun

3-Sirke dosttur ve sık sık kullanın

4-Yumurtada bulunan lösin adlı amino asit kan şekerinin daha düzenli seyretmesine ve uzun vadede kilo vermenize yardımcı olur.

5-Lokmalarınızı uzun çiğneyin

6-Asla yatmanıza yakın saatlerde yemek yemeyin

7-Doğal yağlardan korkmayın. Garip gelebilir ama bunlar sizi zayıflatır.

8-Yediğiniz zaman zararlı olduğunu bildiğiniz ancak hoşunuza giden gıdaları yememe konusuna sık sık ve inatla odaklanın. Beyniniz bir müddet sonra sizi dinleyecektir.

9-Doymadım mı artık, bu yediğim yetmez mi diye kendi kendinize hep sorun

10-Kendinizi kandırmayın. Mucize metot var zannetmeyin. Hareket etmek kilo vermenin altın anahtarıdır.

11-Beyninizi tatlı tatlı kandırın. Küçük tabaklar ve küçük kaseler kullanmanız yararınıza olacaktır.

12-Alkolden mümkün olduğunca uzak durun. Tansiyonu yüksek hastalar sıcak havalarda alkole özellikle dikkat etmelidirler.

13-Yiyecekleri kendi aralarında takas etmeyi öğrenin. Bugün şekerimi meyveden aldım. Daha şekerli bir şey yememem gerekir gibi…

14-Tüm kaloriler eşit değildir. Kalori saymayı bırakın. Kalori sayan diyetleri atın. Aynı kaloriye sahip bir gıda besleyici iken diğeri sizi yağlayabilir.

15-işlenmiş, katkılı ürünleri kullanmayın.

Bu maddelerin altına imzamı atıyorum. 1 kilo hamura, odun motorunun zincirini yağlamak için bile kullanmayacağım kalitede 600 gram yağ koyup poğaça diye gıda maddesi satılıyor ve bunu almak için kuyruklara giriliyorsa bırakın arabanız çizilsin. Siz çiziğin zaten en âlâsını yiyorsunuz demektir. Oturup buna hayıflanın. Saygılarımla sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X