Dr. Mete Ekşioğlu
Dr. Mete Ekşioğlu

Kirler halının altına

Evi temizlerken kirleri halının altına attığınızda da görünürde ortam temiz olur, elektrik süpürgesi ile kirleri çöpe atığınızda da. Ama ilkini yaptığınızda o kir bir gün öyle veya böyle ortaya çıkacaktır. Günümüzde bazı ilaçlar ile bazı hastalıkları tedavi etmek örneğinde olduğu gibi.

Konfüçyüs (ünlü Çinli bilge) iyi bir hekimlik hastaya önce nasıl hasta olunmayacağının anlatılmasıyla olur diyor binlerce yıl öncesinden. Şeker hastası olmamanız için gerekli koşulları yerine getirdiğinizde hiç ilaca ihtiyacınız olmadan ömrünüzü geçirebilirsiniz. Şeker hastası oldunuz. Bir takım tedbirler ile ilaçsız veya kısmi bir destek amaçlı ilaç kullanarak da hayatınızı sürdürebilirsiniz. Tamamen ilaç kullanarak ama besinlerinize dikkat etmeden, kaslarınızı çalıştırmadan ben şekeri yenerim düşünceniz var ise o zaman kirleri halının altına attınız demektir. İlk bakışta temiz görünen odada birini halıyı kaldırması ile gerçekler de gün yüzüne çıkacaktır.

Asla unutulmasın. Bugün herhangi bir sebep ile kullanacağınız ilaçlar bir müddet sonra vücudunuzda başka bir sistemin işleyişini bozabilir. Uzmanlardan çok duymuşsunuzdur, gereksiz yere veya hekiminiz önermeden antibiyotik kullanmayın diye. Günümüzde hemen her ateşlenme vakasında çocuklarımıza antibiyotikleri verip duruyoruz. Oysa obezitenin hatırı sayılır sebeplerinden bir tanesi de çocukluk çağında sık antibiyotik kullanılmasıdır. Siz vücudunuza zarar veren mikroorganizmalardan (zaralı mikrop) kurtulayım derken, bağırsaklarınızda yaşayan trilyonlarca yararlı mikroorganizmalarınızı da öldürüyorsunuz. Bu da bağırsak sisteminizde gıdaların emilme dengelerini bozup bazı kronik hastalıklara, obeziteye sebep olabiliyor.

Vücudunuzun kendisini yenileme, yeni ve sağlıklı hücre yapma yeteneği ölene kadar sürer. Yani vücut inşasının yapımında en son paydos son nefeste verilir. Ama bu inşaat işini yaparken gerekli malzemeleri de vücudunuza vermek durumundasınız. Uzun ve sağlıklı yaşamak için şöyle kabaca bir etrafınıza baktığınızda elimizdeki en güçlü silahın iyi beslenmek ve spor yapmak olduğunu siz de kabul edeceksiniz.
 

SON ÇALIŞMALAR

Son bir ay içerisinde bakın elin oğlu neleri bularak tıp dünyasına eklemiş.

1-Gebelikte şeker hastalığını dengeleyemeyen anne adaylarında doğum sonu depresyonu sık görülmektedir.

2- Yakın zamanda yapılan bir çalışma acı kırmızı biber içinde bulunan Capcaicin ve benzer bazı maddelerin vücut yağı fazla olanlarda yağ yakımına yardımcı olduğunu göstermektedir. Normal kilosunda olan insanlarda ise bu etki pek görülmemektedir. Daha önceleri de bilinen bu bilgi son aylarda yapılan bu çalışma ile daha da kesinlik kazanmıştır.

3- 2017 yılının başlarında ünlü The Guardian gazetesindeki bir makale, kırmızı etin çok tüketilmesinin kanserlere yol açtığına dair elimizde halen ciddi bir kanıt yoktur demekte. İşlenmiş ve yanmış olmadığı sürece binlerce yıldır olduğu gibi kırmızı et, tüketmemiz gereken bir gıdadır.

4- 12 Ocak 2017’de Kanada’da bir hastanede hastaları koklayarak özellikle gazlı Gangren mikrobunu tespit etmek için bir cins köpek eğitildi. Kokain, eroin ve benzerlerini bulan bu dost hayvan şimdi de bizlerdeki zararlı mikropları bularak erken teşhise yardımcı oluyor.

Sağlıkla ve huzurla kalın kıymetli okurlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X