Dr. Mete Ekşioğlu
Dr. Mete Ekşioğlu

Üçkağıtçılık ve toprak

Yalancı, dolandırıcı, hileci, düzenci kimselere genellikle üçkâğıtçı denilmektedir. Kökeni, 3 adet iskambil kâğıdı ile saf vatandaşları oyuna katarak parasını alan kimselere verilen isimden gelmektedir. Günümüzde üçkâğıtçılık çok yaygın hale gelmiştir. Telefonlar ile vatandaşları kandırarak, çeşitli maddeleri sağlıklı diye satarak, güven veren birtakım meslek gruplarını, belirli paralar karşılığında etik kuralların dışına çıkararak ve daha pek çok yol ile üçkâğıtçılıklar yapılmaktadır.

İnsan vücudu ile toprak arasında birebir benzerlikler vardır. Toprak canlıdır. 1 çay kaşığı kadar toprakta milyarlarca canlı organizma bulunur. Aynı miktar kanda da milyonlarca canlı hücre bulunur. Toprak mineralsiz, oksijensiz ve susuz olamaz. İnsan da öyle. Toprak sağlıklı ve hasta olabilir. İnsan da öyle. Toprak ekosistem ile çok hassas bir etkileşim içerisindedir. İnsan da öyle.

Biyodinamik tarım ve bahçecilik kitabının yazarı Dr. E. Pfeiffer bugünün toprağını, üretebileceğinden daha fazla iş yüklenmiş bir makineye benzetiyor. Toprağın yoğun kimyasal baskıya, doğal olmayan yollar ile geliştirilmeye çalışılmasına daha fazla dayanamayacağını belirten uzmana göre sonuç iyiye gitmiyor. İnsanlar da öyle değil mi? Fiziksel, duygusal ve zihinsel zehirleyenlerimize karşı verimimiz ve sağlığımız giderek azalmıyor mu? Daha ne kadar dayanabileceğiz ki.

Toprağa boşalttığımız organik olmayan atıkların ilköğretime başlamamış bir çocuk bile doğanın kirletildiği anlamına geldiğini bilir. Ya bizler, organik olmayan şeyleri gıda diye aldığımızda kirlendiğimizi bilmiyor muyuz? Kanserlerin, romatizmal hastalıkların, kalp damar sistemi hastalıklarının, otizmin, allerjilerin, diyabetin, obezitenin giderek artmasının sebebi bu değil mi? Tüm bunları göz önüne getirdiğinizde doğamızı, toprağımızı adam etmeden kansere çare bulabileceğimize inanıyor musunuz gerçekten?

Bizler sağlıklı bir vücuda sahip değilsek bizi safaride yiyen bir arslanın bile vücuduna zarar veririz. Toksik madde ile dolu isek gömüldüğümüz toprağa bile zarar veririz.

Bugün dünyada belirli ülkeler organik tarıma geçerek ülkelerini süratle kalkındırmaya başladılar. Zaman gelecek ülkemizin bu kutsal, bedeli fazlası ile ve can ile ödenmiş topraklarında sağlıklı ürünler yetiştirmemiz gereğini anlayacağız.

Mahatma Gandi diyor ki; İnsan vücudu evrenin minyatürüdür. İçimizdeki evren dışımızdaki evrenin aynasıdır. Kendi bedenimiz ile ilgili bilgilerimiz mükemmelleştikçe evrenin sırlarını da çözebileceğiz.

300 dolarlık saat ile 30 dolarlık saat takan da toprak olacak. Uçakta first class uçan da arkada oturan da toprak olacak. Kasılan da ezik de toprak olacak. Dürüstü, duygusalı da üçkağıtçısı da toprak olacak. Kirletilen dünyayı kirletmeyenler de kirletenler de toprak olacak. Ama olan toprağa ve bizden sonra geleceklere olacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X