Dr. Mete Ekşioğlu
Dr. Mete Ekşioğlu

Vitamin etkili yazılar

Ünlü bir yapımcı diyor ki; Şu soruların cevabını sıra ile verebilir misiniz?

1-Dünyanın en zengin ilk 5 insanı kimdir? 2- Son 5 Camel Trophy’yi kimler kazanmıştır? 3- Son 5 yılın güzellik kraliçeleri kimlerdir? 4-Nobel Ödülü sahibi 10 isim sayar mısınız? 5- Oskar Ödülü alan 10 sanatçı sayar mısınız?… Şimdi de şu soruları cevaplayın; 1-Okul hayatınızda sizi yürekten destekleyen birkaç öğretmen sayar mısınız? 2- Zor anınızda size kol kanat geren 3 arkadaşınızı sayar mısınız? 3-Size yaşamınızda altın değerinde öğütler veren 5 kişi sayar mısınız? 4-Sizi takdir eden 5 kişi sayar mısınız? 5- Birlikte olmaktan mutluluk duyduğunuz 5 kişi sayar mısınız? Son sorular daha kolaymış. Çünkü hayatınızda fark oluşturan insanlar şan, şöhret, para, saygı sahibi olanlar değil, size değer veren kişilerdir. Yaşamlarını insan sağlığına adayan ve bunu yaparken toplumun çıkarlarını hep önde tutan, para ile satın alınıp ilkelerini değiştirmeyen pek çok bilim insanı var. Avrupa ve ABD’de de uzun zaman sesi soluğu çıkmayan bu insanlar artık çalışmalarını sergiliyor, konferanslar veriyor ve sağlık adına son yüzyılda atılmış yalanları bir bir ortaya döküyorlar. Bu insanların artışı neden mi gerekli? Klasik olacak ama kaçacak başka bir dünyamız yok da onun için. Kolesterol olmazsa yaşamamız mümkün değildir.

 

Bunun aksini kimse söyleyemez. Oysa ne kadar yerden yere vuruldu bu molekül. Kalp damar hastalıklarına sebep olduğu belirtilen bu molekülü bizler şeker ile allayıp pullayıp kötü yapıyoruz aslında. Pek çok ödül sahibi ve halkın kimyageri lakaplı Shane Ellison (Arizona Ün.) Bir Masalmış Kolesterol Adlı kitabında bu konuda tüm gerçekleri kanıtları ile beraber sunuyor. Okumanızı öneririm.

 

VİTAMİNLER HAKKINDA

 

Anne karnından başlayan hücre yapma yeteneğimiz ölene kadar devam etmektedir. Evinizi yaparken nasıl çimento, kereste, demir, kum, tuğla vs kullanıyorsanız, hücrelerinizi yaparken de vitaminlere ihtiyacınız vardır. Yapılan çalışmalar vitaminleri doğal kaynaklarından ve doğru zamanlarda almamız gerektiğini belirtiyorlar. Ülkemizde her 10 kızımızdan 6-7 tanesinde, her annenin 8-9 tanesinde D vitamini eksik çıkabilmektedir. B 12 vitamin eksikliği de buna yakın oranlardadır. Kanda normal sınırlarda bile olsalar (mikrogram düzeyindedirler) çok etkilidirler.

 

Zehirli mantarların içinde bulunan çok küçük miktarlardaki zehir bizi öldürebiliyor. İşte o çok küçük miktarlardaki vitaminler de bizi yaşatabiliyor. Besinlerimiz ile günde 2 gram civarında alınan omega-3 menopoz sonrası meme kanseri riskini çok azaltmaktadır. Japonlar domates içerisindeki Likopen adlı maddeye umut bağlamış ve kanseri yenmek için bunu kullanmayı deniyorlar.

 

LOKMANIN HAKKINI VERMEK

 

Sindirim sisteminin ilk durağı ağızdır. Dişler, dil, tükürük bezleri, ağızın oval yapısı bir sistemin parçası olarak yaratılmıştır. Gastrit, reflü, ülser gibi hastalıkların pek çoğu ağzımızda gıdaları iyice çiğneyip öyle yutarsak kaybolabilmektedirler. Ayrıca sadece bu yolla, yılda başka hiçbir uğraş içine girmeden ağırlığınızın % 5’ini kaybedebiliyorsunuz. Çevrenizde bu kurala uyanlara dikkat edin siz de farkedeceksiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X