Bursa’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından DAĞDER’in geleneksel hale getirdiği bayram sonrası danışığı aynı zamanda köylerine giden ve dönen bölge insanının toplu bayramlaşmasına sahne olur.
Önceki akşam da öyle oldu.
DAĞDER’in her salı gerçekleştirdiği danışıkta topluca bayramlaşma yapıldı. İsmail Aydoğan’ın Başkanvekilliğindeki DAĞDER Yönetimi hemşerilerinin bayramını kutladı.
Seçim öncesi danışıklara siyasetçilerin ilgisi de bir hayli fazla olur. Derneğin son danığışı da öyle olmuş.
AK Partili, MHP’li, Büyük Birlik Partili bölge doğumlu milletvekili adayları adeta salı danışığına akın etmişler. Yöre milletvekillerinin, ilçe başkanlarının ve belediye başkanlarının da katıldığı danışığın bu denli ilgi görmesi siyasetin Dağ yöresine verdiği değeri de ortaya koymuş.
Eskiden listelerine milletvekili adayı yazmayı akıllarından bile geçirmeyen partilerimizin artık 4 ilçenin ve bunların ağırlıklı oturduğu Osmangazi ilçesinde yaşayan yüzbinlerce nüfusu da dikkate alıp listelerini şekillendirdiklerini biliyoruz.
Bu kez CHP ve İYİ Parti bölgeyi pas geçti. Listelerine Dağ’dan bir isim almadı. Var olan vekillerin görevi de 14 Mayıs’ta bitecek. DAĞDER’in eski başkanına ise MHP 1. Bölge listesinin üçüncü sırasında yer verildi. İktidar partisi ise hem birinci hem de ikinci bölgeye seçilebilme olasılığı yüksek yerlere iki isim birden yazdı.
Bölge bu kez de milletvekilsiz kalmayacak ama galiba temsil sayısı azalacak.Sandıktan çıkacak sonuç bölgenin milletvekili sayısını belirleyecek. Yöre doğumlu isimlerin bu nedenle hemşerilerinden destek beklemelerini de son derece doğal karşılıyoruz.
Yörenin geri kalmışlık makasının kapatılması için Parlamento’da güçlü temsil şart. Sorunların, sıkıntıların aşılması, umutla beklenen projelerin tamamlanması için bu şart.
Bayramlaşma danışığındaki yoğunluk, bölgeni sandıklardaki ağırlığını da işaret ediyor. Kent merkezinde yaşayan bölge kökenli seçmenin oyuna talip olan adayların hemşerilerinin desteğiyle TBMM’ye girmeye çalıştıkları görülüyor.
Başhekim Kahveci’nin ansız ölümü siyasetçileri de üzdü
Siyasetin sesiz, sakin, hoşgörülü bir ismiydi.
O’nu Bursa İl Genel Meclisi üyesi iken tanıdık. İlçesi Gemlik’i temsilen İl Genel Meclisi’nde çalıştı. Partisinin Gemlik ilçe Başkanlığı görevinde de bulundu. Hekim kökenli bir isim olduğu için İl Genel Meclisi üyeliği görevi sonrası diş hekimliğine yönetici olarak geri döndü. Yeni açıldığında Sağlık Bakanlığı’nın Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin başhekimliği görevini yürüttü.
Oktay Kahveci halen Yıldırım’daki Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Başhekimi idi.
Önceki gece Gemlik’teki evinde aniden yaşamını yitirdi. Kalp krizi sonrası hayat veda ettiği açıklanan Kahveci’nin ölümü birlikte siyaset yaptığı AK Partili dostlarını ve çalıştığı kurumlardaki mesai arkadaşlarını, meslektaşlarını da üzdü.
Kahveci’nin naaşının bugün Gemlik’te Asım Kocabıyık Camii’ndeki öğlen namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından ilçe eski mezarlığına defnedileceği açıklandı.
Biz de bu vesileyle Kahveci’ Yüce Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Zafer’e il başkanı dayanmıyor
Suriyeli sığınmacılara karşı katı tutumuyla bilinen Zafer Partisi’ne Bursa’da il başkanı dayanmıyor. İktidara gelmeleri durumunda Türkiye’deki sığınmacıların tümünü ülkelerine geri göndereceklerini açıklayan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Bursa’da il örgütü dikiş tutmuyor.
Kısa bir süre önce bu göreve getirilen Hasan Sönmez de 9 Nisan itibariyle koltuğu bıraktığını açıkladı.
Seçime sayılı günler kala gelen bu istifa ile Zafer Partisi Bursa’da il başkansız kalmış oldu. Seçime partiyi kimin götüreceği meçhul.
İstifalar devam ederken Bursa İl Yönetimi ve Genel Merkez arasında demek ki, derin anlaşmazlıklar baş göstermiş.
Zafer Partisi’nde sığınmacıya sınırdışı öngören politikalar öncelenirken, teşkilatlanmada da istikrar sağlanamamış.
Uzun yıllar Yıldırım Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürü ve değişik birimlerde bürokrat olarak görev yapan Hasan Sönmez’in istifasının ardından bu koltuğa Genel Başkan Ümit Özdağ’ın yeni bir atama daha yapması bekleniyor.