İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa klasiği 61 yıldır yaşatılıyor

Köşe Yazısını Dinle

Dün sabah Hilton Otel’de Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın 61. Uluslararası Bursa Festivali programının tanıtıldığı toplantıyı izledik.

Bursa 61 yıldır uluslararası bir kültür sanat etkinliğini ayakta tutuyor.

Kolay iş değil.

Bir avuç sponsor, üstelik Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hep aynı firmalarımız ve kurumlarımız taşın altına elini sokuyor.

Nerede TOFAŞ, TOGG?

Gözümüz onları ve diğer markalarımızı sponsor listesinde aramadı değil. Festivale bu yıl da maddi katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı da es geçmemek gerek.

Yine ana sponsor olarak Atış Yapı’yı görüyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 1962 yılından beri Bursa ile özdeşleşmiş ve kent mal olmuş festivale destek olan sponsorlara teşekkürü ihmal etmedi. Bir teşekkür de, bunca yıldır ayakta tutulan festival için çaba sarf eden eski belediye başkanlarımıza geldi.

Ahde vefa gerek.

Bursa festivali sadece pandemi döneminde bir yıl yapılmadı. Oysa, 61 yılda BKSTV organizasyonuyla tam bin 197 etkinlik ve bin 512 sanatçı Bursalılarla buluşturuldu.

Festivale ilişkin genel bilgiyi önceki gün köşemizde vermiştik. Bu yıl temmuz ayına ötelenen takvimle festival 7 Temmuz’da Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile start alıyor. Tam 58 ülke yarışmaya başvurdu. Bunlar içinden 22 ülkenin ekipleri kabul edildi.

14 Temmuz’daki açılış konserinde ise Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte dünyaca ünlü sanatçımız Karsu konseri var.

Gelecek sanatçıların listesini haber sayfalarımızda görmüşsünüzdür. İçlerinde değerli isimler var. Bursalılar temmuz ayı boşunca sanat dolu geceler yaşayacak.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nun yenilenmiş hali de görülmeye değer.

Bu açıdan bilet fiyatları 100 ila 400 lira arasında değişen konserlere hemşerimizin de yoğun ilgi göstereceklerini düşünüyoruz.

Festivalin organizasyonunda en büyük yük yine BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Etkeser ile Genel Sekreter dostumuz Fehim Ferik üzerinde.

Başkan Etkeser ve yönetiminin de kusursuz organizasyon için hazırlık yaptıklarını, kâr amacı gütmeden, birbirinden ünlü sanatçıları Bursalıların ayaklarına getirmek için çabaladıkları biliniyor.

Eminiz, pandemi, deprem, ekonomik sıkıntılardan bunalan hemşerilerimiz bir nebze olsun sanatla soluklanacaklardır.

 

Gölyazı, ‘Dünyanın En İyi Turizmi Geliştirme Köyü’ ödülüne talip oldu

BKSTV’nin tanıtım toplantısında Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer açıkladı. 2022’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık’ın Dünyanın En İyi Turizmi Geliştirme Köyü ilan edildiğini, 2023 için de Gölyazı adına başvurulduğunu açıkladı.

İki yerleşimimizde Bursa’nın turist çeken, tarih kokan bölgeleri.

Gölyazı’nın 2023 için aday olmasına sevindik.

Bütün bunlar ilimize daha çok yerli yabancı turistin gelmesi adına atılmış adımlar. 

Yaren Leylek ve Adem Amca’nın dostluğu ile dünyaca ikinci bir üne daha kavuşan Gölyazı’nın bu ödülü çoktan hak ettiğini düşünüyoruz.

UNESCO o ödülü Gölyazı’ya çok görmeyecektir.

Önceki yıl yolu Büyükşehir Belediyesi’nce komple yenilenip, asfaltlananan Gölyazı, bu ödülü almasıyla birlikte daha çok ziyaretçi akınına uğrayacaktır.

Bunun da Bursamıza ve ülkemize maddi manevi getirileri olacaktır.

 

Sağlıklı Kentler Birliği depremi masaya yatırıyor

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 39. Olağan Meclis Toplantısı ve sempozyumu bu hafta sonu Kütahya’da gerçekleşiyor.

Başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı Sağlıklı Kentler Birliği, “Deprem ve Deprem Sonrası Sağlıklı ve Dirençli Kentler” başlığıyla birbirinden değerli akademisyenlerin de katılacağı bir sempozyum gerçekleştirecek.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın ev sahipliğindeki buluşmaya birliğe üye çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyesinin katılması bekleniyor.

Toplantıda Başkan Aktaş’ın açış konuşmasının yanı sıra, SKB Ulusal Ağ Koordinatörü Nalan Fidan’ın da bir sunum yapması bekleniyor.

İki gün sürecek sempozyum ve meclis toplantısında 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin kentler ve insanlar üzerinde bıraktığı etki enine boyuna masaya yatırılacak.

Şehirlerin depreme karşı daha dirençli hale getirilmesi konusunda da belediye başkanları ve bürokratlar deneyim paylaşımları gerçekleşecek.

Konuklara ayrıca Kütahya’nın tarihi ve turistik yerlerinin de gezdirilmesi planlanmış.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X