Avatar
Mustafa Çulcu

Net penaltı

Karşılaşmanın daha hemen başında Gaziantepspor’un lehine verilen penaltı kararı doğru. Çünkü; uzak mesafeden gelen bir top var ve İsmail Konuk’un kolu açık… Hakem de penaltıyı çaldı.

Bursaspor’un, 7. dakikada bulduğu gol ise açık bir ofsayt… Del Valle, kafa vuruşu yaptığı esnada İsmail Konuk topun önünde. Kalecinin çeldiği top da İsmail’in önüne düşüyor ve sonrasında filelere gidiyor. Yardımcı hakem, önü açık, çok kolay süzebileceği pozisyonda son derece hatalı davrandı.

Bursaspor’un uzatma dakikalarında kazandığı penaltıda da karar doğruydu. Gaziantepsporlu Da Silva, Batalla’nın sağ ayağına vuruyor. Pozisyon net penaltı.

Buradaki sorun ve ortamın gerilmesi de şundan kaynaklanıyor; Barış Şimşek gibi FİFA tecrübesi olan bir hakemin 3-5 metre önündeki bir olayı süzemeyip 40 metre uzağındaki yardımcısının ikazıyla karar vermesi.

Barış Şimşek, maçın akışı içinde bazı kararları kabul görmese de oyuna hakimdi. Zaman zaman pozisyonların içinde kalması daha yeni sakatlıktan çıkmasından kaynaklandı. Son dakikalardaki ısınma hareketleri yapması ise sakatlığının tam manasıyla geçmediğini gösterdi. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X