Avatar
Mustafa Çulcu

Penaltılar yanlıştı

Bursaspor‘un içeride de dışarıda Fenerbahçe ile oynadığı müsabakalar hep keyifli geçti. Hakemin ciddi hatalarına, Bursaspor’un müsabakada uzun süre 10 kişi kalmasına rağmen yine de güzel bir müsabaka izledik.

Muhteşem bir seyirci vardı. Mutlu Topçu‘nun Şamil ve Sercan Yıldırım değişiklikleri de oyuna pozitif yansıdı.

Bursaspor, 10 kişi kalmasına rağmen oyunu hiç çirkinleştirmedi. Çok gayretli ve istekli oynadı. Bir eksikle Fenerbahçe karşısında mücadele ancak bu kadar olurdu.

Fenerbahçe üstünlüğü yakaladıktan sonra bir de oyuncu ihracı ile çok rahatladı. Oyunu rolantiye aldı. Bursaspor‘un son dakikaya kadar oyunu bırakmayacağını düşünemediler. Starteji hatası yaptılar.

Maçın hakemi Halil Umut Meler, yönettiği maçın zorluk derecesi yükselince yetersiz kaldı. Bundan önceki müsabakalardaki performansını göremedik. Çok ciddi hatalar yaptı.

Fenerbahçe lehine verdiği penaltıda UEFA ve FIFA, “Hakemlere yandan gelen tophlarda mesafe uzak olduğu için oyuncuların ellerini kollarını kaçırma süresi var, oyuncular ellerini kaçırmaktan sorumludur” der. Ama bu pozisyonda top Eğrtuğrul‘un ayaklarından sekip hemen arkasındaki Sivok‘un eline geliyor. Sivok‘un eli ve kolu da doğal konumda. Dolayısıyla hakemin penaltı yorumuna katılmıyorum.

Bursaspor lehine vermiş olduğu penaltı ise şaka gibiydi. Çünkü Kjaer‘in kolu tamamen vücuduna yapışık, elle oynama niyeti hiç yok. Hakem Umut Meler nasıl böyle bir yorum yapıp penaltı verdi şaşırdım.

Hakemin müsabakada hatalı kart tasarrufları da vardı. Boban Jovic‘in ihracı aslında 34. dakikada Musa Sow‘u kucakladığı pozisyonda olmalıydı. Ama hakem bir tık tolöre etti ve daha sonra ihraç gerçekleşti. Oysa 34’te ihraç etmiş olsaydı daha kabul edilebilirdi.

Hakemin oyuna tempo katacağım diye yaptığı faul yorumlarında da hatalar vardı. Buradan çıkardığımız sonuç şu ki; zorluk derecesi yüksek bu tür müsabakaları göğüsteki kokart değil, yürek, deneyim, donanım yönetiyor.

Merkez Hakem Kurulu‘nun bu maça gelene kadar yaptığı hatalaı hakem atamaları nedeniyle tıkandığı için çaresizlikten Halil Umut Meler‘i bu maça atamak zorunda kaldı.

Görünen o ki Halil Umut Meler henüz olgunlaşmamış.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X