Avatar
Mustafa Çulcu

Penaltının yanında kırmızı kart da olmalıydı!

Bursaspor maça iyi başladı. Daha 6. dakikada kazandığı penaltıyla öne geçme şansı yakaladı lakin Batalla’yla bu şansı değerlendiremedi.

Kısa bir süre sonra da golü kendi kalesinde görmesine rağmen oyundan düşmemesi, maça sonuna kadar galibiyeti kovalaması, Bursaspor adına günün en karlı tarafıydı.

İlk defa uyguladığı 3-5-2 ve 5-3-2 sisteminde oyuncuların disiplinden kopmaması, verilen görevi layıkıyla yerine getirmesi galibiyeti getirdi.

Bu galibiyette haneye 3 puan yazılacak ama bence 3 puanda daha fazla öneme sahipti

Osmanlıspor oyunu çirkinleştirmeden, futbol oynamaya çalışan bir ekip… Golü bulmalarına rağmen geriye yaslanıp kapanmadılar, ikinci golü aradılar. Ligdeki konumlarına baktığımızda da bu oyun anlayışında haklı olduğunu söyleyebiliriz. Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz için farklı bir anlam içeriyordu. Ancak takımının konumu hiç de iç acıcı gözükmüyor. Umarım en kısa sürede toparlanırlar.

Hakem Cüneyt Çakır, dünya markası… UEFA ve FIFA’nın gözbebeği. Zorluk derecesi yüksek ne kadar maç varsa gönderdiği bir hakem. Bunlardan biri de en son yönettiği Portekiz-İsviçre maçıydı. Kendisini alkışlıyoruz. Akşamki mücadelenin de 6. dakikasında Bursaspor lehine verdiği penaltı kararı tartışmasız doğru. Ancak, değişen bariz gol şansı kriterlerine göre bu penaltıda Osmanlıspor oyuncusu Numan’a kırmızı kart göstermeliydi. Çünkü, Numan, rakibi Titi’yi ceza alanı içinde tutarak, çekerek durdurdu. Bu pozisyonda top için bir mücadele yoktu. Olay ceza alanı içinde oluştu. Dolayısıyla verilecek karar penaltı ve Numan’a kırmızı kart olmalıydı. Ama Cüneyt Çakır penaltıyı verdi, kırmızıyı çıkarmadı. Onun klasına hiç yakışmadı.

Çakır’ı kutlayacağımız önemli bir konu da; sporcu sağlığını önde tutarak tüm sarı kartlarını doğru kullanmasıydı. Fakat, Koray’ın 54. dakikada Kembo’ya hareketinin karşılığı mutlak sarı kart olmalıydı faul bile vermedi. 61. dakikada Kembo’nun orta alanda Numan’a yapmış olduğu hareketin karşılığı çıkan kırmızı kart her ne kadar Numan kafayı sokuyor gibi gözükse de doğru bir kırmızıydı. Çünkü, Kembo’nun ayağı kafa hizasındaki topa kalktı, bacağı hiç kırmadı, rakibin sağlığını tehdit eden sakatlayıcı, yaralayıcı bir hareketti… 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X