Avatar
Mustafa Çulcu

Standardı yakalayamadı

Her iki takımın ligdeki konumlarına baktığımızda beklediğimiz keyifli mücadeleyi maçın ancak son çeyreğinde izleyebildik. Klasik, deplasmanda bir puan iyidir anlayışını çağdaş bulmuyorum. Yabancı oyuncu sayısı fazla olan ligimizde oyuncular üzerinde deplasman baskısı olduğuna da inanmıyorum. Durumu idare etmeye çalışıyorlar diye düşünüyorum.

Uzatma dakikalarında Badu’nun direkten dönen ve Jahoviç’in değerlendiremediği karşılıklı birer pozisyonu çıkarırsak orta alanda yan paslarla geçen sıkıcı hakem dahil herkesin idare ettiği bir ilk yarı oldu.

Oysa hava ve saha futbol için son derece müsait. Hem Göztepe hem Bursaspor seyircisi ise müthiş. Aziz Behich ve Titi’nin olmaması hissediliyor. Stancu ise yetersiz kalıyor.

İkinci yarı Bursaspor daha istekli başladı ve yüklendi. Oyunun son çeyreği beklenen futbol ve heyecanla geçti. Takımlar oynadıkları futbol ile maç dediğin işte böyle olur dedirtti. Gol seyredemedik ama keyif aldık. Kaleci Harun 84 ve 89. dakikalarda Gouffran ile karşı karşıya kaldığı iki pozisyonda muhteşem kurtarışlar yaptı. Göztepe kalecisi Beto da çok iyiydi.

Hakem Mete Kalkavan daha maçın 14. dakikasında taç çizgisi kenarında Traore’nin Barış’ın yüzüne yaptığı hareketi kartsız geçti. Bundan güç alan Traore hemen 1 dakika sonra bu kez Kembo’ya bir girişi var ki hakem sarı gösterdi. Pozisyonun yakın tekrarını maalesef vermediler, göremedik sanki sarıdan fazlayı gerektiren bir fauldü.

Göztepe’li Kadu ilk yarıda seri faullerine (25 dakikada Göztepe’nin toplam 6 faulünün 3 tanesini ona ait) rağmen kart görmemesi ise hakemin fazla hoşgörülü davranmasından.

29. dakikada Jahoviç’e çıkan sarı kart ile 14. dakika da Traore’ye çıkmayan sarı kart arasında hiçbir fark yoktu. Hangisi doğru?

Hele ki 42. dakikada Badu’ya yapılan faulde oyunu devam ettirmesi ve sonrasında tedavi ettirmek için oyunu durdurması ve hakem atışı ile oyunu başlatması ilginçti!

55. dakikada Rotman-Batalla mücadelesinde basit bir temas var lakin Rotman kendini çok kolay bıraktı, penaltı yok. Devam kararı doğru.

59. dakikada Bursaspor’un attığı iptal edilen golde 1 nolu yardımcı Esat Sancaktar’ın ofsayt kararı doğru.

75. dakikada Kembo’ya, Tanju’nun faulü ceza alanı dışındaydı hakemin kararı doğru.

Böylesine centilmence geçen maçta Mete Kalkavan gibi bir FIFA hakeminin faullerde ve kart uygulamalarında standart kararlar verememesi ve örnek uygulamalar yapamaması kabul görmedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X