Recai Uysal
Recai Uysal

Pes etmek yok…

Ligde ve kupada alınan üst üste 3 galibiyetin ardından zafer çığlıkları iyice yükselmeye başlayan Bursaspor, İstanbul’da da pes etmemenin karşılığını aldı. Göztepe karşısında olduğu gibi geriye düşse de İstanbul’dan galibiyet kadar değerli bir sonuçla döndü yeşil beyazlılar…

Kupada 120 dakika sonrasında gelen zaferin ardından İstanbul’da son 20 dakikada sergilenen istekli oyun beraberliği getirirken, bu gençler skor ne olursa olsun maçın 90 dakika olduğunu bir kez daha kanıtladılar.

3-0 geriye düştüğü maçı 3-3’lük skorla tamamlayan gençler, geride kalan haftalarda acı bir hatıra bırakan Tuzlaspor maçını da hatırlattı bizlere… Bu kez skoru lehine çevirmeyi başaran genç kramponlar, yine Bursa’ya umut aşıladı

Evet mücadelenin 70 dakikası sahada beklentileri karşılamayan bu oyuncular aldıkları beraberlikle alkışı da hak ettiler.

Maçın özellikle ilk 20 dakikasında ayakta uyuyan yeşil beyazlılar son 20 dakikada ise tam tersi bir görüntü sergileyince analarının ak sütü kadar helal olan bir beraberliği de hanelerine yazdırdılar.

Evet ilk 24 dakikada rakip kaleye şut atamayan, işabetli ilk şutunu ise 29’da çekebilen Bursaspor, yenilen ilk 2 golde oldukça acemice bir görüntü sergiledi.

Yeşil beyazlılar hem ilk golde hem de ikinci golde İstanbul ekibinde Rroca diye bir oyuncu olduğunu unuttular ki bu futbolcuyu boş bıraktılar. Arnavut futbolcu da Bursasporlu futbolcuların jestini geri çevirmedi ve İstanbul ekibi 2-0’lık skoru hanesine yazdırmayı başardı.

İlkyarıda yenilen 2 golün ardından rakip kaleyi biraz olsun aklına getiren Bursaspor’da futbolcular, basit oynamak yerine zoru seçerken, final paslarında hedefi bulamayınca tehlike yaratmak neredeyse imkansızlaştı.

Kerem Şen-Çağatay değişikliğinin ardından ikinci yarıya daha farklı bir başlangıç beklerken, adeta ilkyarının kopyası bir görüntüyle karşılaştık.

Hücumda zorlanan Bursaspor, evsahibinin yakalayıp da sonuç alamadığı her pozisyonda derin bir “oh” çekerken, 60’da Ali’nin direkten dönen şutu yeşil beyazlıları biraz olsun uykudan uyandırdı.

70’de ilk 2 golün sahibi Rroca’nın asistiyle İstanbulspor, Timsah’ın hayallerini söndürmeye çalışsa da 73’te son haftaların suskun ismi Ali hem kendisini hem de takımı tamamen ateşledi. 76’da Emirhan’ın güzel golü bize bu gençlerin pes etmekten hoşlanmadıklarını bir kez daha hatırlattı.

86’da Onur’un düşürülmesine penaltıyı vermeyen Direnç Tonusluoğlu ise bu gencecik çocuklarının alın terinin karşılığını almasına engel olurken, resmen emeklerini yok saydı

Ancak, ikinci golün sahibi Emirhan’ın asistiyle rakip fileleri havalandırmayı başaran Onur herkesi yerinden zıplattı

Bu da yetmedi 3-3’lük skorun ardından net fırsatlar yakalayan Bursaspor, bunlardan birisini gole çevirse yine tarihi bir dönüşe daha imza atacaktı ancak, yazının başında da dediğim gibi galibiyet kadar değerli bir sonuçla döndü yeşil beyazlılar İstanbul’dan…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X