Yeni Yıldırım kültür ve sanatın merkezi oluyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve geldikleri günden itibaren 10 ayda düzenledikleri 186 kültür ve sanat faaliyetine 82 bin 130 vatandaşın katıldığını açıkladı.

Yeni Yıldırım kültür ve sanatın merkezi oluyor

Tiyatro başta olmak üzere, Kuran-ı Kerim ziyafetleri, konserler, söyleşiler, konferanslar, paneller, film gösterimleri, anma programları, dayanışma geceleri, şenlikler, âşıklar otağı, şiir programları ve ramazan faaliyetlerini Yıldırımlılarla buluşturduklarını belirten Başkan Edebali, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bünyesinde düzenlenen ve 7’den 70’e bütün hemşehrilerimizin sosyalleşmesine katkıda bulunan programların çok faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Çocuklar için düzenlenen 30 farklı tiyatro oyununa 5 bin 200 kişinin katıldığının altını çizen Başkan İsmail Hakkı Edebali, yine çocuklara yönelik gölge ve kukla oyunlarını 1200 çocuğun izlediğini kaydetti. Adile Naşit Tiyatrosu’nda çocuklara yönelik düzenlenen oyunların ilçenin geleceği açısından önemli olduğuna işaret eden Edebali, “Geleneklerimizi, değerlerimizi ve medeniyetimizi kültür ve sanat etkinlikleriyle geleceğe taşımak gayesindeyiz. Kimliğimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi geleceğe aktaracak olan da çocuklarımızdır. Önemli tiyatro oyunlarını, mesleğinde başarılı kişileri Yıldırımlılarla buluşturarak, kültürün beşiği olan ilçemize katkı koymayı hedefliyoruz. Kültür ve sanatın merkezi Yeni Yıldırım’da kültür ve sanat faaliyetlerimiz önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X