Zeytinbağı Ortaokulu Müdürü’nden örnek davranış

Zeytinbağı Ortaokulu Müdürü Tayfun Şahin, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde görev yaptığı okulunu kendi elleriyle hazırladı. Müdür Şahin, okulu hem boyadı hem de okula kazandırdığı atölyelerle herkesin takdirini topladı.

Zeytinbağı Ortaokulu Müdürü’nden örnek davranış

DERYA DEMİR

31 yıldır yaptığı öğretmenlik mesleği boyunca gittiği her okulu adeta çiçek gibi süsyeleyen Tayfun Şahin, 2 yıl önce Mudanya’ya bağlı Tirilye’de Zeytinbağı Ortaokulu’nda müdürlük görevini üstlendi.

Devraldığı yıkık dökük okulu görünce ‘ben bu okulu da çiçek gibi yapacağım’ diyen Şahin, 2 yılda gücünün yettiği kadar okula birçok şey kattı. 

Tayfun Şahin’in önderliğinde, diğer okul yöneticileri, mahalle muhtarı ve öğrenciler hep beraber okulu baştan aşağı yeniledi. Küçük adımlarla okulu hem sanatla hem de bilimle buluşturan Şahin, ‘bu bir ekip işidir’ diyerek kollarını nasıl sıvadığını anlattı.

ÇİÇEK GİBİ BİR OKUL İÇİN…

Mahalleli ile okul yönetiminin bütünleştiğini ve bu bütünleşmeden güç doğduğunu anlatan Şahin, “Okulu kötü bir vaziyette teslim aldık. Öğrencilerin su içeceği çeşme dahi çok kötü bir haldeydi. Bu nedenle hemen harekete geçtim. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ya da farklı yerlerden bir şekilde temin ettiğimiz ücretler sadece malzeme alımına yettiği için burada iş bize düştü.

Elimizi taşın altına koyarak okulu yenilemeye başladık. İlk iş olarak okul sıralarını yeniledik. Müdür yardımcım ve öğrencilerimizle beraber sıraları taşıdık. Ardından öğrencilerin su içtiği çeşmeyi arkadaşlarla beraber yeniledik. Gücümüzün yettiği kadar el ele vererek okulu onarmaya çalıştık” ifadelerini kullandı. 

“OKULU KENDİ ELLERİYLE BOYADI”

Okulun dış cephesini boyadıklarını da anlatan Şahin, “Okulumuzun dış cephesi kötü durumdaydı. Gelen paralar ancak boya almaya yetti. Hal böyle olunca mesai sonrasında gece saatlerine kadar diğer yönetimdeki arkadaşlarla beraber okulu boyadık” diye konuştu. 

Okulda sanatı da eksik etmek istemediklerini söyleyen Şahin, “Atıl halde olan çatı katını resim öğretmenimizle birlikte bir atölyeye çevirdik. Bunun dışında okulumuza bir piyano kazandırmayı düşünüyoruz” dedi.

 1 yıl sonra emekli olmayı düşündüğünü anlatan Şahin, “Bu süre zarfında öğrencilerime ne kazandırsam kardır. Onlara sevgiyi ve yardımlaşmayı öğretiyorum. Çünkü bu dünyayı sevgi kurtaracak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X