Davutoğlu: Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur

Başbakan Davutoğlu, “Türk askerinin Musul’a gitmesine dair haberler maksadı aşan bazı yorumlara yol açıyor. Yardımlarımızdan yanlış anlamlar çıkarılmamalı. Hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok” dedi.

Davutoğlu: Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur

Başbakan Davutoğlu, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türk-İş’in, çalışma hayatının öncü ve köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek, Başbakan olduğunda “emeğin, emekçinin ayağına gidilir” prensibi ile işçileri ziyaret ettiğini anımsattı.

Türkiye’nin, küresel kriz sonrasında dünyada istihdamı en hızlı artıran ülkelerden olduğunu belirten Davutoğlu, “Son 13 yılda iş gücümüz 8 milyon 541 bin kişi arttı, istihdamımızda ise 7 milyon 750 bin artış oldu. Bu, dünya ekonomileri arasında istisnai bir durumdur. Çevredeki bütün ülkelerde özellikle gençlerde istihdam sorunu artarken, derinleşirken, işsizlik oranları yüzde 20’leri aşmışken, Türkiye sürekli olarak istihdamını ve iş gücüne katılımını artırdı” dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik de çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Davutoğlu, “2002’de 5 bin 700 olan engelli memur sayısı bugün 41 bine ulaştı. Hem bu ay içerisinde hem de 2016’da engelli vatandaşlarımızdan yeni atamalar yapacağız. Engelli vatandaşlarımıza, yakınlarına, milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Davutoğlu, “Türk askerinin Musul’a gitmesi ile alakalı medyada yer alan haberlerin maksadı aşan bazı yorumlara yol açtığını görüyorum. Kimsenin yardımlarımızdan yanlış anlamalar çıkarmaması gerekir. Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur, olmaz, olamaz. Türkiye’nin mücadelesi terörle ve terör örgütleriyledir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X