Temiz olsun diye yapıyoruz ama..

Kişisel temizliğe önem vermek sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Ancak hijyenik olmak için sürekli yapılan o alışkanlıklarla sağlığınızı tehlikeye attığınızı biliyor muydunuz? İşte hayatınızdan çıkarmanız gereken kötü alışkanlıklar.

Temiz olsun diye yapıyoruz ama..

Kişisel temizliğimize önem vermek hepimiz için birer zorunluluktur. Önem vermediğimiz takdirde sağlığımızı riske atabilir, ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliriz.

Temiz olmak için yaptığımız bir takım alışkanlıklar ile aslında sağlığımızı riske atabiliyoruz. Şimdi sizlere sağlıklı zannederek her zaman yaptığımız o kötü alışkanlıklardan bahsedeceğiz. 

hayatinizdan-cikarmaniz-gereken-kotu-aliskanliklar-10632580.jpeg
 

Kulak temizleme çubukları 

Normalde kulak kepçesindeki kıvrımlı yerlerin temizlenmesi amacıyla üretilen kulak çubukları, kulak kanallarının içini temizlemek amacıyla bilinçsizce derinliklere sokulursa mantardan kulak zarında delinmeye, enfeksiyondan işitme kaybına dek birçok hastalığa yol açabilir. 

hayatinizdan-cikarmaniz-gereken-kotu-aliskanliklar-10632577.jpeg

Diş fırçalama 

Ağız ve diş sağlığı olukça önemli konulardan bir tanesi. Günde iki defadan az fırçalanan dişler ilerde kalp rahatsızlığı ve ağız kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarına bile yol açabiliyor.

hayatinizdan-cikarmaniz-gereken-kotu-aliskanliklar-10632583.jpeg

Her gün kullanılan eşyaların temizlenmesi 

Her gün kullandığınız şeylerin her türlü mikrop ve bakteriyle dolması oldukça yüksektir. Özellikle açıkta bulunan mutfak lavobalarını her zaman dezenfekte etmek gerekmektedir. Aksi takdirde enfeksiyonel hastalıklar artacaktır.

hayatinizdan-cikarmaniz-gereken-kotu-aliskanliklar-10632579.jpeg

Tırnak kesmek

Tırnakları keserken çok dikkat etmek gerekir. Tırnağı gereğinden fazla derin kesmek, tırnakta batık oluşumuna, ilerleyen zamanlarda ise deri de yara meydana getirip tırnak mantarına bile sebebiyet verebilir. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X