Altan Kutucu
Altan Kutucu

1987 kar fırtınası…

Bu hafta kitaplara konu olan ve bir daha bu tarihe kadar yaşamadığımız 4 Mart günü kar fırtınası ile başlayan okulların 16 Mart’a kadar tatil olduğu meşhur 1987 kışından ve o süreçteki bir play-off çeyrek final serisinden bahsedeceğim. Benim de kadroda yer aldığım lige kötü bir başlangıç yapan TOFAŞÖnder Seden’in koçluğa gelmesi sonrası müthiş bir çıkış yakalayarak ligin zirvesine ortak oldu ancak Ankara’da lig sonuncusu Şekerspor’a kaybedilen maç ve sonrasında ligi 5. sırada bitirdik ve 4. sıradaki Gaziantep Beslenspor ile eşleştik. O zaman play-off karşılıklı birer maç şeklinde oynanıyor eşitlik halinde ise 3. maç sayı farkı fazla olanın sahasında yapılıyordu.

Bursa’da 6 Mart günü ilk maç oynanacaktı o yıl takımlar kadrolarında 1 yabancı oynatabiliyor ancak Türk vatandaşlığına geçen 2. bir yabancı bulundurabiliyorlardı. Bizim takımımızda Bobby Lee Hurt var iken Beslenspor’da tek yabancı ile oynuyordu. O gün sahaya çok gizli yürütülen bir Türk yapma operasyonu sonucu (normalde sezon içinde yapılamayan) Beslenspor, 2 yabancısı ile çıkmıştı, Anthony Lee olmuş Ata YavuzJames Griffin ise Cemal Cabbar olarak sahadaydı bu  şok ile oynanan oyunu 9 sayı önde iken maçın son düdüğü ile atılan tartışmalı bir üçlük sonunda  82-76  kazanmıştık, maç sonrası Beslenspor otobüs ile Ankara üzerinden Antep’e yola çıktı ve şehirlerine ulaştı, bizim takım ise 8 Mart sabahı İstanbul Yeşilköy Havalimanı’ndan uçak ile gitmek için yola çıktı, her şey normal uçak saatini beklerken bir kar fırtınası başladı ve İstanbul’da 1 metre kar oluştu her şey iptal oldu ve biz orada kaldık. 9 Mart günü Antep’te rövanş maçımız var ve her yer felç durumda. İdarecimiz Nedim Karakaş, o zamanki Federasyon Başkanımız rahmetli Osman Solakoğlu’nu aradı ve doğal olarak maçın ertelenmesini istedi ancak aldığı cevap “Rakibiniz maçtan sonra yola çıktı ve Antep’e vardı. Siz de onlar gibi maçtan sonra yola çıksaydınız” oldu. Yani erteleme yoktu bir şekilde oraya ulaşmamız gerekiyordu, apar topar Nedim abi bir otobüs buldu ve epey bir zaman geçtikten sonra biz Bolu-Ankara istikametinde kar ve buz üzerinde yola çıktık. Bu arada her molada bulabildiğimiz ankesörlü telefon ile Federasyon aranıyor ve maçın en azından 1 gün ileriye alınması isteniyor ancak olumlu cevap alınamıyordu. Bu kargaşa içerisinde Bursa’dan yola çıkıp Antep’e varmamız 22 saat sürdü ve sabaha karşı otele geldik ve öğlenden sonra maçımızı var diye yattık. Uyandığımızda nihayet maçın bir gün sonraya ertelenmiş olduğunu öğrendik. Rövanş maçında tüm gücümüz ile sonuna kadar savaştık ve son 20 saniye top bizde 4 sayı gerideyiz ve böyle biterse 3. maç Bursa’ya kalacak duruma getirdik. Ancak kaptırılan top sonrası yine son saniyelerde atılan üç sayılık basket ile maç 83-76 Beslenspor lehine bitti. 3.maç bir gün sonraya Antep’te oynanacaktı. O gece ABD’li oyuncumuz Bobby Lee’nin zehirlenmesi sonucunda maçta çok halsiz olarak yer alması ve takımın aşırı yorgunluğu 100-78 kaybedilen 3. maç ile bu hikayenin sonu da gelmiş oldu.                                                                         

Çeyrek finalde normal sezon lideri Beşiktaş’ı 2-1 eleyen play-off’un son takımı Galatasaray, Beslenspor’u yarı finalde 2-1 ile çok dramatik bir şekilde eledi. Diğer çeyrek finallerde Karşıyaka İTÜ’yü, Efes Pilsen de Eczacıbaşı’nı 2-1 geçtiler. Karşıyaka yarı finalde Efes Pilsen’i 2-0 eledi ve finali biri Türk vatandaşı yapılan 2 ABD’li oynayan Karşıyaka ve 2. Türk asıllı 3 yabancılı Galatasaray oynadı. Karşıyaka 2-1 ile tarihindeki ilk şampiyonluğunu yaşamış olduTOFAŞ’ın 1998-2000 yıllarındaki şampiyonluklarından önce şampiyonluk yaşayama şansı yüksek bir sezon idi.

Bu güzel takımımızda sevgili Ersin Taş Başkan ve oynayan diğer bazı oyuncular: Remzi Dilli, Mehmet Düğüşken, Mustafa Battalgazi, Can Aran, Tuncay İşmar, Derya Engül, Uğur Özmen idi.

Haftaya görüşmek üzere…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X