Bursa’da yarışı kim kazanacak?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, yarın yapılacak yerel seçim öncesi Bursa’daki havayı köşesine taşıdı…

Bursa’da yarışı kim kazanacak?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Seçim maratonunun sonuna geldik. Artık tercih yapma zamanı. Adaylar  günlerdir sahalarda. Projelerini, vaatlerini anlatıyorlar. Onlar da çokça yoruldu. Sonuca ulaşabilme adına gece gündüz sahanın her noktasına ulaşmaya çalıştılar.

Hele, bir de sürecin ramazan ayına denk gelmesiyle adayların performansı da bundan etkilendi.

Önümüzde 5 yıl yerel seçim olmayacak. Dolayısıyla kazanacak ismin kentlerimize de en fazla faydası dokunacak, projeleri gerçekçi, kaynakları hazır durumdaki isimler olsun. Elbette seçmen bugüne kadar kararını çoktan verdi. Projeleri mi yoksa kendilerine yakın bulduğu ideolojinin adaylarını mı tercih edecekler?

Eminiz, şehirlerimizin fiziki eksiklerini giderecek, altyapısını çözecek, üstyapı problemlerini ortadan kaldıracak isimlerin işbaşına getirilmesinde ince eleyip sıkı dokumuşlardır.

Sandıktan sonraki süreçte de 5 yıllık bir takip dönemine geçilecek. Vaatlerin ne kadarını bu sürede hayata geçirebileceklerini izlemek gerekecek.

Adaylarını seçmene sunduğu vaat broşürleri 5 yıl boyunca kazanan isim için iyi saklanmalı. Bunları görev süresi içinde gerçekleştiren belediye başkanları bir sonraki seçime de avantajlı girecekler. Seçmen tercihte, sözünde duran, vaat ettiği projeleri bir bir hizmete sunan isimler olması konusunda titiz olmalı.

İşbaşına getirilecek belediye başkanlarının sadece belediye bütçesiyle yapamayacağı işler ve vaatler de olacaktır. Bunların da merkezi hükümetçe destelenmesi şart. Onların da en ince detayına kadar takibinin gerektiğini düşünüyoruz. Şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirecek adayların tercih edilmesinin, toplumsal faydaları da olacaktır.

Bursa özeline baktığımızda yarışın artık iki isim üzerinde geçeceği malum. İktidar partisi adayı mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir dönem daha aday. Projelerini merkezde ve 17 ilçede günlerdir anlatıyor. Bursalılardan vize aldığında hiç vakit kaybetmeksizin işe koyulacak. Ekibinin hazırladığı projelerin altlıklarının da bulunduğunu düşünüyoruz. Kaynak konusunda da titiz çalışıldığını biliyoruz.

Keza, yarışın diğer iddialı ismi Mustafa Bozbey’in de 20 yıllık ilçe belediye başkanlığı deneyimi var. Onun da proje ve bunların kaynakları konusunda araştırmasını yaptığına inanıyoruz.

Seçim gecesi öngörü ve tahminlerimiz bizi yanıltmazsa, Bursalıların tercihinin bu iki isimden biri olacağını, ipi göğüslemeye de işbaşındaki Aktaş’ın daha yakın olduğunu düşünenlerdeniz.

 

Huzurun kaçmadığı bir seçim daha olsun

Bursa öteden beri hemen her seçimde kavgasız, gürültüsüz bir süreç geçiriyor. Elbette münferit küçük hadiseler çıkmıyor değil. Bunları genele yaymak doğru olmaz. Partilerimizin il ve ilçe yöneticilerinin, teşkilatlarının dirayetli, kararlı ve hoşgörülü tutumlarının bunda önemli rolü var.

İlimizdeki siyasi partilerimizin son derece olgun bir seçim kampanyası yürüttüklerini, sataşmanın, belaltı vurmanın yaşanmadığı bir dönemden geçerek sandık tarihine kadar geldik. Rakibinin bilboardlarına grafiti çalışması yapan aday hariç, diğerleri kampanya boyunca saygıyı elden bırakmadılar. Bursalıların engin hoşgörüsü, siyasi yelpazenin tüm renklerine saygılı davranışları artık bir gelenek haline dönüştü.

Bu tutum diğer kentlere de örnek olacak türden.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X