BURTOM’dan korona tedbirleri

Burtom Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uzm.Dr.Erol Kılıç koronavirüs tedbirleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

BURTOM’dan korona tedbirleri

Kılıç bir hekim olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyada binlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüsün Türkiye’ye gelmesinin ardından alınması gereken tedbirlerin önemsenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özellikle yaşlılar ve kronik hastalar için ölümcül olabilen koronavirüs enfeksiyonunun belirtilerini sıralayan Kılıç şöyle konuştu: ‘Belirtiler arasında kuru öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve birkaç gün süren düşmeyen yüksek ateş var. Risk grubunu ise ağırlıklı olarak bağışıklık sistemi zayıf olan ve 60 yaşının üzerindeki bireyler oluşturuyor.’

‘TEDBİRLERE RİAYET EDİLMELİ’

Salgından korunabilmek için en önemli detayın hijyen olduğunu hatırlatan Kılıç, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, resmi kurumlar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Kılıç, ‘Sağlık Bakanlığı’nın salgınla mücadele için yayınlamış olduğu kurallara uyulmalı ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için gereken çaba gösterilmelidir. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karantina tedbirlerine riayet edilmesine katkı sağlanmalıdır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X