İhsan Aydın
İhsan Aydın

BURULAŞ’ta çağrı merkezi özelleştirildi

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait çağrı merkezi telefonlarının  dakikalarca çaldığı halde açılmadığı yılları iyi hatırlıyoruz.

Hatta, sık sık çaldığı için sesten rahatsız olan memurun telefon ahizesini açık bıraktığı çağrı merkezlerinin geçmişini de unutmuş değiliz.

Eski TEDAŞ onlardan biridir. Habersiz elektrik kesintilerinde ara ki, o dönemin TEDAŞ’ına ulaşabilesin.

buruluas.jpgHerkese aynı yanıtı vermekten bıkan santral operatörünün kendince bulduğu ahizeyi açık bırakma yönteminin artık tarihe karışmış olması lazım.

Şimdi öyle mi bilmiyoruz?

Çünkü devlet elektrik hizmetini de özelleştirdi.

Özelleşen kurumlarda bu eski yöntemi denemek için yürek yemiş olmak gerekiyor. 

Önceki gün BURULAŞ Genel Müdürü’nü ziyarette öğrendik.

BURULAŞ’ın Odunluk’taki Bursaray İşletme Bakım Merkezi’nde yenilikler hız kesmeden sürüyor.

Mehmet Kürşat Çapar’ın İstanbul’dan BURULAŞ Genel Müdürlüğü’ne getirilmesiyle birlikte radikal değişikliklere imza atan şirkette çağrı merkezi de hizmet alım yöntemiyle özelleştirilmiş.

İzmir merkezli bir firmadan hizmet alan BURULAŞ daha evvel hemşerilerimizin 20 dakikayı bulan çağrı merkezine erişimini 13 saniyeye kadar düşürmüş.

BURULAŞ Genel Müdürü Çapar, 5 operatörün çalıştığı merkezde artık Bursalıların Bursaray, tramvay, BUDO ve otobüslerle ilgili şikayetler ya da bilgi almak için aradıklarında ilk 13 saniyede ulaşabildiklerini anlattı.

Günde ortalama bin 200 civarı çağrı düşen merkezde beklemeyi bitirdiklerini, eskiden kendi personeliyle yapılan işi şimdi özelleştirme sayesinde daha az masrafa alır ve daha hızlı hale getirdiklerini söyledi.

Genel Müdür Çapar bu sayede vatandaşların BURULAŞ’tan memnuniyet oranlarının da yükseldiğini, yüzde 78’lerdeki oranı yüzde 90’ların üstüne çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Çağrı merkezine hızlı ve kolay ulaşım sayesinde memnuniyetsizlik oranlarının düşmesinden kendilerinin de hoşnut olduklarını söyleyen  BURULAŞ Genel Müdürü Çapar, “Buradaki işi daha evvel kendi personelimizle yaptığımızı için bize aylık maliyeti 150 bin lira civarındaydı. Şimdi o hizmeti açtığımız açık şeffaf ihaleyle 120 bin liraya alıyoruz ve vatandaş kolay ulaşıp, sorununu bize aktarıyor. Biz de hızlı biçimde o isteğe karşılık veriyoruz. Gelen çağrıların büyük bölümündeki talepler otomatik operatör ile halledilebiliyor ” diye konuştu.

Özelleştirmenin böyle hızlı sonuç veren kalemleri de var.

Çapar’ın anlattığına göre BURULAŞ hem daha düşük bedelle çağrı merkezi hizmeti alıyor hem de Bursalılar uygulamadan memnunlar.

Darısı diğer kurumların başına.

 

Özen’in ziyareti

 

buski.jpgUzun yıllar BUSKİ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü Talat Özen dün eski kurumuna nezaket ziyareti yaptı.

Eski çalışma arkadaşı BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’i makamında ziyaret eden Özen birlikte görev yaptıkları dostlarıyla hasret giderdi.

Kısa bir süre önce hac ibadetini tamamlayarak Bursa’ya dönen BUSKİ Genel Müdürü Gülenç de Özen’i ziyaretinden memnun olmuş.

İki kentin Su ve Kanalizasyon İdarelerini yöneten iki bürokratın buluşmasında projelerin de konuşulduğunu öğrendik.

Talat Özen BUSKİ’de görev yaptığı dönemde başta yenilenebilir enerji yatırımları olmak üzere yerli üretimle hayata geçirilen çamur yakma tesislerini de takip etmişti.

Bursalı Özen şimdi eski kurumunda edindiği deneyimlerini komşu kent Balıkesir’in altyapısı için kullanıyor.

Balıkesir’e transfer olan Özen’in geniş bir toprak büyüklüğünü sahip kentin başta kırsalı olmak üzere su projelerini hızlandırdığını biliyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X