Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’dan ne istedi?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa mitingindeki izlenimlerini kaleme aldı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’dan ne istedi?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

31 Mart seçimlerine artık 2 gün kaldı. Pazar günü sandıklar seçmenin önüne gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2 Şubat’taki TOFAŞ Spor Salonu’ndaki aday tanıtım toplantısının ardından bir kez daha geldiği Bursa’da dün Gökdere Meydanı’nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

Cumhur İttifakı ortağı MHP il ve ilçe yöneticileriyle, milletvekillerinin de katıldığı yer aldığı meydanda Erdoğan gördüğü ilgiden memnundu.

Ramazan ayına rağmen Gökdere’deki katılımcılarda ve Erdoğan’da coşku yüksekti.

Seçime iki gün kala son mitinglerinden birini Bursa’da gerçekleştiren Erdoğan Bursalılardan Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına destek istedi. Erdoğan, Gökdere’deki 36 dakikalık konuşması boyunca çalışan ve emeklilerin taleplerinden Gazze’ye, muhalefet partilerine, CHP ve Türkiye’nin önünü kesmek isteyen mihraklara kadar çok kesime çattı.

Erdoğan konuşmasına Bursa’ya övgüyle başladı. Bursa’nın meşhur Cezayir türküsünün hikâyesini hatırlattı.  Bursa’nın Balkanlardan, Kafkaslardan başı dara düşenlere kucak açtığına değindi. Kendilerinin de bu coğrafyalarla bağları güçlendirdiklerini hatırlattı. 14-28 Mayıs seçimlerinde milletvekilliğinde yüzde 52, kendine de yüzde 55 destek veren Bursalılara ayrıca teşekkür etti.

“Her gelişimizde kalbimizin bir köşesini Bursa’da bırakıyoruz. Bugün Bursa’da katılım ne durumda diye sordum. 90 bin katılım var. Eyvallah, durmak yok. Pazara şunun şurasında iki gün kaldı. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatacağız” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Bursa’nın boş lafla, palavrayla, yalanla, dolanla işi olmaz. Çünkü; Bursa emeğin, alınterinin üretimin şehridir. Bursa yatırıma bakar, esere, hizmete, projeye bakar. Velhasıl Bursa, icraata bakar. Dolayısıyla, Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzda bizi en iyi anlayacak olan Bursa’dır. Bursa ilk yerli otomobil fabrikamız TOGG başta olmak üzere ülkemizin prestij eserlerine ev sahipliği yapıyor. Allah vergisi güzellikleri, medeniyetlerin birikimi ve vakur insanımızla Bursa’ya da böylesi yakışır. İnşallah Bursa 31 Mart’taki tercihiyle Büyükşehir ve ilçelerde bu duruşunu belediye yönetimlerine de yansıtacak. Buna inanıyorum, Bursa’ya güveniyorum. Belediye başkan adaylarımız ve sizle el el verip, Bursa’nın önünde yeni bir dönem açmayı planlıyoruz.”

Erdoğan sözü dış politikaya da getirdi ve şunları söyledi:

“Gazze’de olanlar içler acısı. Suriye ile Libya’da, Akdeniz’de, Karadeniz’de, Karabağ’da hangi adımı attıysak, karşımıza büyük bir küresel ittifak çıktı. Güven ve istikrar iklimimizi bozmak için yıllardır ülkemizde etki edemedikleri herkesi etkilemeye ve hareketlendirmeye çalıştılar, her seçim döneminde aynı senaryoyu devreye soktular. Milletimizle bir yol bulup bu oyunları birer birer bozduk, kirli tuzakları sandıkta hüsrana uğrattık. Kimi tuzakları 15 Temmuz’da olduğu gibi sokakta bertaraf ettik.”

Türkiye’yi önümüzdeki günlerde de zorlu bir sürecin beklediğine işaret eden Erdoğan, düşmanların fırsat bulduklarında bu topraklardan Türk milletini jiletle kazımakta tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X