Destek çağrısı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’daki milletvekili genel seçimi öncesi çıktığı Avrupa turunun Almanya ayağında Köln, Frankfurt, Mannheim, Stuttgart ve Münih’te partililerle bir araya geldi.

Destek çağrısı yaptı

Kılıçdaroğlu, Mannheim’de yaptığı konuşmada, ‘Kökenleriniz Türkiye’de, aileleriniz orada yaşıyor. Huzurlu bir yaşam istiyorsunuz, ama ülkemizde malum parti bize huzur vermiyor. Siz nasıl Almanya’da rahatsanız, Türkiye’deki kardeşlerinizin de rahat etmesini istiyorsunuz. Biz de istiyoruz, siyasetin görevi zaten bu. Biz kimseyi senin etnik kimliğin budur diye sorgulamayacağız, hiç kimseyi inancından ötürü ötekileştirmeyeceğiz’ dedi.

 

BARIŞ SÜRECİ ÇÖKTÜ…

Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Dünyanın neresine gidersek gidelim sosyal demokratları desteklemeliyiz’ diyerek, 6 ay sonra Eyalette yapılacak seçimlerde SPD’ye destek çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin durumuna da değinerek, ‘Barış süreci çöktü, ekonomik çöküş devam ediyor. Ne olacak bu memleketin hali’ diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun Stuttgart’taki toplantısına Baden-Wertemberg Başbakan vekili ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid de katıldı. Schmidt, yaptığı konuşmada birlikte olunması gerektiğine işaret ederek, ‘Türkiye’nin yeri AB’dir’ dedi. 

Mülteci sorunu Avrupa’nın sorunudur

 

Münih’te partililerle buluşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suriye’deki gelişmeler ve mülteci krizi konusunda hükümeti ve Avrupa ülkelerinin tutumunu eleştirdi. Kılıçdaroğlu, ‘Mülteci sorunu Türkiye sorunu olmaktan çıkmıştır. Mülteci sorunu artık bir Avrupa sorunudur’ dedi. Kılıçdaroğlu, mülteci akınını önlemek için alınacak önlemlerin etkili olamayacağını, sorunun çözümü için Batılı ülkelerin Suriye’deki iç savaşa siyasi çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

TUTANAKLARI YAYINLASINLAR

 

Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon hükümeti kurulamaması konusunda eleştirilerde bulunurken, ‘Tek partinin hükmü bitti. 13 yılllık saltanat bitti. Milli irade dediler gelin koalisyon yapalım dediler, görüşelim dediler, görüştük. 3 aylık geçiçi hükümet kuralım dediler, biz de kabul etmedik. Hangi gerekçeyle kan akmaya başladı. Eğer birisi çıkıp bana 400 milletvekili niye vermediniz derse, bu da halkın önüne santaj koymak demektir. Yaptığımız bütün görüşmeleri tutanaklara aldık, dolayısıyla yalan söyleyemezler, isterlerse tutanakları yayınlasınlar, biz buradayız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X