Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Gürsu’ nun artan ihtiyaçları

Nüfus artışıyla birlikte Gürsu’nun ihtiyaçları da artmakta. En önemli sorunlarını sıralamaya kalktığımızda karşımıza şöyle bir ihtiyaç tablosu çıkmakta: Hastane yapılmalı, kültür merkezi açılmalı, merkezde katlı otopark olmalı, dernekler binası olmalı, iki adet (istiklal, Yenidoğan) kapalı, otoparklı pazar yeri yapılmalı, hızlı tren Gürsu durağı olmalı, tramvay Gürsu ayağı ivedilikle yapılmalı, 2G otobüsleri 10 dakikada, 91G 30 dakikada bir hareket etmeli, üniversitenin en az bir bölümü Gürsu’da olmalı, tarım ilçe binası olmalı, konferans salonu, bir merkez cami yapılmalı, okul binalarının yetersizliği acilen çözülmelidir.

35’lik yol hariç Gürsu halen köy görünümündedir, çaresi yok mudur?

Birçok kahvehane ve esnafın kaldırımları işgal etmesi nedeniyle,özellikle bayanların çarşıda, caddelerde araç yolundan yürümek zorunda kalmaları bir ısdırap halini almıştır. Bu çözülemez bir sorun mudur?

“Alışverişini Gürsu’dan yap, Gürsu Kazansın” sloganı sadece slogan mıdır?

Parklarımız çok küçük ve yetersiz, Gürsu merkezde şehir parkı gibi büyük, içinde voleybol, basketbol sahaları olan parklar yapılamaz mı?

OSB’ mizdeki fabrikaların işçileri çoğunlukla Bursa’dan geliyor. Belediye olarak Gürsu’daki işsizlere çare olunabilecek mi?

Bir çok ölümlü ve yaralamalı kazaların olmasına rağmen, tarım ilçesi olan ilçemizde tarım işçileri halen yaz kış demeden açık kasa araçlarla, can ve sağlık güvenceleri olmadan taşınıyor. Bu kanunsuz taşımaya diğer resmi kurumlarla işbirliği yaparak son vermek mümkün değil mi?

Okul civarlarındaki metruk (sigara, uyuşturucu kullanılan) yerlerle ilgili bir çalışma var mı?

Gürsu’nun daha çok gelişmesi ve ortak akılla projelerin ortaya çıkması için resmi kurum ve STK’larla işbirliğini koordine edecek bir birim kurulamaz mı?

lçemizde okuma oranının yükselmesi için kurumların işbirliği yaparak istekte bulunan her ev ve işyerine iki raf da olsa kitaplık kurulamaz mı?

Daha bilinçli aileler oluşturabilmek amacıyla evlenecek çiftler için ‘evlilik okulu’ türü kurslar açılıp yayınlarla desteklenemez mi?

Her cemiyet evine, taziye evine masa, sandalye tedarik ederek , halkın iyi ve kötü gününde yanında olunamaz mı?

Adının açıklanmasını istemiyor

 

Görükle’ nin karanlık sokakları

 

Yaklaşık bir yıl önce mahallemızde aydınlatma olmayan sokaklara dikkat çekmistim, köşenizde yayınlanan yazımda Kader Sokak, Gelincik Sokak ve Kıvılcım Sokak’ta aydınlatma bulunmadığını bunun da can ve mal güvenliğimiz açısından risk oluşturduğunu belirtmiştim. Cevaben UEDAŞ yetkilileri size gönderdiği yazıda talebin dikkate alındığı ve en kısa sürede sorunun çözüleceğini belirtmisti. Ancak geçen bir yıllık sürede konu hakkında herhangi bir gelişme olmamıştır.

UEDAŞ yetkilerinin verdiği sözü tutmasını bekliyoruz. NOT: UEDAŞ’ ın internet sitesine bu şikayeti bir türlü giremedim . Onun için tekrar size başvurmak zorunda kaldım.

Selçuk AVCI

 

Sahil projeleri güzellik getirecek

 

Uzun bir aradan sonra döndüğüm K.Kumla’ da sahillerde düzenleme faaliyettlerinin start aldığını öğrenmekten mutlu oldum. Çalışmanın Gemlik’ in yanısıra Mudanya ve Karacabey’i de kapsaması sahillerimiz adına ümit verici bir gelişme. Büyükşehir Beleidiyesi’ ni bu projeyi hazırlamasındn dolayı kutluyor, sonuçlarının mükemmel olacağının hayalini şimdiden kurabiliyorum. Proje liman şehirlerinin oluşması adına da memnuniyet verici. Turizme yönelik bu tür çalışmalar kısa sürede meyvesini verecektir. Bundan da en fazla sahil şehirleri yararlanacaktır.

Dr. Ercüment YÜCEL

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X