Kişiye özel sedef tedavisi

Özel Doruk Setbaşı Tıp Merkezi Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Işıl Tilki Günay, dünyanın yüzde 2’sini etkileyen sedef hastalığında tedavinin kişiye özel olduğunu söyledi.

Kişiye özel sedef tedavisi

Genetik yatkınlıktan dolayı ailesinde sedef hastalığı olan kişilerde rahatsızlığın görülme riskinin daha fazla olduğunu blirten Uzm. Dr. Günay, ‘Sedef hastalığı kesinlikle bulaşıcı bir hastalık değildir. Sebebi tam olarak bilinmese bile, daha çok stres ve fiziksel travmalarla tetiklenebilmektedir’ dedi.

Kişiye özel yapılan tedaviyle sonuca daha iyi varıldığına dikkat çeken Dr. Günay, ‘Teşhis konulması için hastanın durumu öncelikle bir cildiye uzmanı tarafından incelenmeli. Bazen biyopsiyle de teşhis konulmaktadır. Hastadan hastaya tedavi yöntemi değişiklik gösterebilir. Bunun için tedavisi kişiye özeldir. Tedavisinde öncelikli olarak topikal tedaviler ve sürme tedavileri verilmektedir. Bunlardan fayda görmeyen hastalar için fototerapi denilen uygulamalar kullanılmaktadır. Onun dışında hastalarımıza çeşitli sistemik tedaviler uygulanmaktadır. Uzun seyirli bir hastalık olduğu için mutlaka doktor kontrolünde olması gerekmektedir’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X