Meteoroloji’den İstanbul için flaş uyarı: Dolu ve sağanak yine geliyor

İstanbul’da gece saatlerine dikkat! Meteoroloji’nin uyarısının ardından başlayan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçak iniş ve kalkış trafiği geçici olarak durduruldu.

Meteoroloji’den İstanbul için flaş uyarı: Dolu ve sağanak yine geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada İstanbul’da 21.40 ile 23.30 saatleri arasında, gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunmuştu. AKOM İstanbul için ikinci uyarıyı yaptı. 1 saat içerisinde ikinci bir sağanak ve dolu yağışı etkili olacak

Meteorolojinin uyarısının ardından akşam saatlerinde İstanbul’da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur etkili oldu. Bazı noktalarda dolu yağışı görüldü. Şimşekler gökyüzünü aydınlattı. 

YAĞIŞIN GECE YARISINA KADAR ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

İstanbul’da etkili olan şiddetli yağışın gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, kent genelinde yağış etkili oluyor. Bölgesel olarak dolu yağışı da görülüyor.

Zaman zaman kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağışın Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası’nın tamamında gece yarısına kadar etkili olması bekleniyor.

Yağmurun özellikle Başakşehir, Eyüp, Sarıyer, Şişli, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ilçelerinde etkili olması öngörülüyor.

İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasında ise sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatlerinde İstanbul’da 21.40 ile 23.30 saatleri arasında, gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Uyarının ardından İstanbul’da şiddetli yağış görülürken, bazı noktalarda dolu yağışı da etkili oldu. 

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinde yapılan son meteorolojik değerlendirme ve radar verilerine göre; bugün 21.40-23.30 saatleri arasında Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası başta olmak üzere, İstanbul’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X