Görünen o ki… 31 Mart yerel seçimi ve sonrasında 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçları AK Parti’nin yerel yönetimlere bakışında da önemli değişiklikler getirecek.
Nitekim…
31 Mart sonrası tablosunun ilk yansımasını, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 6 bölgede planlanan ve ilki geçen hafta Erzurum’da yapılan Bölge Toplantıları’nda görüyoruz.
19-21 Temmuz tarihlerinde Erzurum’da yapılan toplantıya Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Tunceli illerinden 104 belediye başkanı katıldı.
Önümüzdeki hafta…
Yani 2-4 Ağustos’ta Şanlıurfa’da yapılacak Bölge Toplantısı’na Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van illerinden AK Parti’li 110 belediye başkanı katılacak.
Ardından…
23-25 Ağustos’ta Adana, Aksaray, Ankara, Hatay, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Yozgat illerinden AK Parti’li 128 belediye başkanı Nevşehir’de toplanacak.
Sonrasında…
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin organizasyonu, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın evsahipliğinde Bursa’daki Bölge Toplantısı 6-8 Eylül’de gerçekleşecek.
Toplantıda…
Bursa’dan 14 AK Parti’li belediye başkanı yanında Balıkesir’den 11, Bilecik’ten 4, Bolu’dan 5, Çanakkale’den 10, Düzce’den 5, Edirne’den 7, İstanbul’dan 24, Kırklareli’nden 8, Kocaeli’nden 12, Sakarya’dan 14, Tekirdağ’dan 3, Yalova’dan, 5 ve Zonguldak’tan 13 olmak üzere toplamda 135 belediye başkanı hazır bulunacak.
İlk kez…
AK Parti’nin 12 genel başkan yardımcısının da hazır bulunacağı Bursa’daki bir toplantıya İstanbul’daki AK Parti’li belediye başkanlarının katılacak olmaları AK Parti’nin yeni stratejisi ve planlama bakışını gösteriyor.
Bölge Toplantıları’nın beşincisi 13 ilden 155 belediye başkanıyla 20-22 Eylül’de Afyon’da, altıncı toplantı ise 13 ilden 128 belediye başkanı katılımıyla 4-6 Ekim’de Samsun’da yapılacak.
Seçim sonucuna göre yeni bölge liderleri
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın 6 ilde planladığı ve Anadolu’ya yeni bakışı ortaya koyan Bölge Toplantıları’nda 2 il dikkati çekiyor.
İlki…
İstanbul’un ilk kez bir başka ilde yapılacak toplantıya, yani Bursa’nın bölgesine verildiği görülüyor.
Aynı şekilde…
Ankara da yine ilk kez Nevşehir’e gidiyor.
Seçim sonuçlarına göre yapıldığı anlaşılan planlama, AK Parti’nin seçim kazandığı en büyük il Bursa’yı aynı zamanda bölge lideri haline getiriyor.
CHP’de il başkanları toplantısı ve MYK’da gündem kongreler
31 Mart seçimi geride kaldı, görünen seçime de daha 4 yıl var. Bu süreci siyasi partiler hem toparlanma, hem de yenilenme süreci olarak görüyor.
Yenilenmenin yolu da kongrelerden geçiyor.
Nitekim…
İlçe ve il kongrelerini 2 yıllık yasal sürede, üçüncü yıla uzatmadan yapmayı konuşan partilerden biri olan CHP’de şu sıralar 2 farklı görüş var.
Birinci görüşü savunanlar…
31 Mart seçimleriyle oluşan umut dolu havanın dağılmaması ve partinin enerjisini iç yarışa harcamaması gerektiğini söylüyorlar.
İkinci görüşte…
Örgütlerin yenilenmesi ve yeni kadrolarla yeni seçim sürecine hazırlanılması savunuluyor.
İşte…
Bu 2 farklı görüşün önce 14-16 Ağustos’ta yapılacak İl Başkanları toplantısında ele alınması bekleniyor. Bayram sonrası yapılacak toplantıda il başkanlarının düşüncelerinin alınacağı konuşuluyor.
Ardından da…
19 Ağustos’ta MYK’nın kongreler gündemiyle toplanması bekleniyor. Bu toplantıda görüşülememesi halinde bir daha kongre kararı almanın zor olacağına da dikkat çekiliyor.
Hafta sonu CHP’de örgüt toplantısı var
CHP’nin özellikleri arasında, farklı yapıları ve gruplarıyla çok sesliliği geliyor. Bireysel olarak da aynı durum geçerli.
O nedenle…
CHP’nin İl ve ilçe danışma toplantılarıyla örgüt toplantıları çok konuşmalı, çok tartışmalı ve çok renkli geçiyor.
İşte…
O süreçlerden biri ilçelerde seçim sonrası başladı ve bu hafta Gemlik’le tamamlanacak. 3 Ağustos Cumartesi günü de İl Danışma gerçekleştirilecek.
BAOB’daki örgüt toplantısının yine çok tartışmalı geçmesi bekleniyor.
Uludağ esnafı örgütlendi ‘4 mevsim aktivite’ için proje hazırladı
Uludağ’da kaosu ortadan kaldırmak amacıyla esnaf birleşip Uludağ Esnafları Turizm Geliştirme Kooperatifi’ni kurdu.
- Bölge, 2. Bölge ve Sarıalan esnafıyla taksicileri ve minibüsçüleri bünyesinde toplayan kooperatifin başkanlığını da Oğuzhan Maviçiçek üstlendi.
Genç ve gerçek anlamda Uludağ idealisti olan Maviçiçek’le sohbet ederken, “ekmek yedikleri Uludağ” için hazırladıkları projeleri de öğrendik.
Örneğin…
“Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi, Uludağ’ı 4 mevsim turizme kazandırmak, 12 ay canlı tutmak için elimizi taşın altına sokmaya hazırız” dedi ve ekledi:
“Uludağ’ın olmazsa olmaz aktivitelerinin başında macera parkıyla ATV, jip ve safari turları geliyor. Macera parkı Sarıalan veya 2. Bölge’de olabilir. Turlar için de 2. Bölge uygun.”
Ayrıca…
Vali Yakup Canbolat’ın çok ilgili olduğunu vurgulayan Uludağ Esnafları Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Oğuzhan Maviçiçek, büyük ilgi gören Sarıalan’daki Orman Köşkleri’nin de yaygınlaştırılmasını istedi.
Bursalı Uludağ’dan yararlanmalı
Uludağ Esnafları Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Oğuzhan Maviçiçek’le sohbetimizde, önemli bir noktaya da değindi:
“Maalesef Bursalılar Uludağ’a gelmiyorlar ve nimetlerinden yeterince yararlanmıyorlar. Uludağ esnafı olarak bu konuda girişimler yapacağız.”
Yanı sıra…
İstanbul’da 70 civarında tur firmasıyla Uludağ’a turist getirilmesini konuştuklarını, ancak karşılarına “teleferikte yerli ve yabancıya farklı bilet fiyatı politikasının” çıktığını söyledi.