Toplantıya… Kısa adıyla BUSAT olarak bilinen Bursa Sağlık Turizmi Derneği ile kısa adı GÜMTOB olarak bilinen Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği önderlik ettiler.
Koordinasyonu ise…
Aynı zamanda BUSAT Kurucu Başkanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin sağladı.
Kamuyu, yerel yönetimleri ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek iç dinamikleri buluşturan farklı bir turizm amaçlı toplantı oldu.
Çünkü…
Emniyet, Çevre, Sağlık, Kültür Turizm, Milli Parklar müdürlükleri gibi kurumlar yanında Büyükşehir Belediyesi ile İl Turizm Platformu katıldılar.
Sivil toplum örgütleri olarak GÜMTOB, BUSAT, TÜRSAB ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği yerlerini aldılar.
Böylece…
Sektörün tüm bileşenleri bir araya geldiler. Üstelik, dünyanın koronavirüsle mücadele ettiği, turizmin sıfıra indiği bir süreçte turizmin nasıl ayağa kalkacağına ilişkin arama toplantısı kapsamında yapılan ilk toplantı oldu.
Neler konuşulduğunu…
Meclis çalışmaları nedeniyle Ankara’da bulunmasına karşın videokonferansla bağlandığı toplantının önderlerinden AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’e sorduk.
Güncel bir noktadan başladı:
“Covid nedeniyle dünyada turizm durdu. Yeniden turizmi canlandırmak için neler yapılabileceği ya da yapılması gerektiği konusunda bir arama toplantısı yaptık. Bursa’nın turizm potansiyelini arttırmayı konuştuk.”
Ardından…
“GÜMTOB Başkanı Ersin Yazıcı’nın bir önerisi oldu” dedi ve şunu açıkladı:
“Dünyada Covid salgını nedeniyle tedirginlik var. Bu da turizmi etkiliyor, Ersin Yazıcı toplantıda Bursa turizmi için yeni bir rota anlamında olan Safe City, yani ‘güvenli şehir’ önerisi yaptı.”
Devam etti:
“Dünyada şu anda ‘güvenli şehir’ uygulaması yok. İlk kez biz CSC, yani Covid Safe City Bursa tanımıyla yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bunu da büyük bir lansmanla Türkiye’ye tanıtacağız.”
Gerçekten de…
Dünyaya akredite olmuş bir CSC Bursa kampanyası, Bursa turizmi için yeni bir rota olmaktan çıkar, konjonktürün getirdiği yeni bir anlayış kazandırır.
Salgının da, normalleşmenin de ilk toplantısı
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, kent yatırımlarını yerinden takip etmenin yanında, TBMM’de düzenlediği basın toplantıları ve Meclis kürsüsünden konuşmalarıyla da genel gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıyor.
Bu kapsamda…
Koronavirüsün bilinmediği 5 Mart’ta TBMM’deki basın toplantısında yaklaşan virüs tehlikesine dikkat çekerken, salgının ilk toplantısına imza atmıştı. Dün de, normalleşme döneminin ilk toplantısında pandemi mücadelesinde başarıya götüren uygulamaları anlattı.
3 aylık hasret bitiyor, Panorama 1326 Fetih Müzesi kapılarını açıyor
Yakın geçmişte… Bursa’nın turizm hedefinde tarih ve kültür turizmi öne çıktı. Son dönem sağlık turizmi gelişti, termal turizminin önemi anlaşıldı.
Ne var ki…
2 yıl öncesine kadar tarih ve kültür turizmi için Bursa’ya gelen turistler cami ve türbe gezileriyle yetiniyorlardı. Osmangazi Belediyesi’nin kente armağanı Panorama 1326 Fetih Müzesi alışkanlıkları değiştirdi ve Bursa’nın fethi canlandırmasıyla ziyaretçilerini 700 yıl önceye götürmeyi başardı.
Büyük ilgi gören müze 2 yılda ziyaretçi rekorları kırıp çok sayıda ülkeden turist ağırladı.
En önemlisi…
Bursa’da ilk kez bir müze kapısında kuyruk gördük. Kubbesi, canlandırması, fonksiyonel alanlarıyla farkı ortaya çıkan Panorama 1326 Fetih Müzesi turizmin odağı oldu.
İşte…
Kısa sürede Bursa’nın gururu haline gelen müze, salgın nedeniyle mart ayında ziyaretçilere kapattığı kapılarını 9 Haziran Salı günü yeniden açıyor.
Yani, hasret sona eriyor.
Bursa Dokuz Gözler’i yeniden kazanıyor
Çocukluğumuzda… Piknik alanı denince akla Hürriyet’teki Ziraat Okulu gelirdi. Kent merkezi, eski Yalova Yolu olarak bilinen ve Büyükşehir önünden Demirtaş’a giden yoldaki Veysel Karani piknik alanını tercih ederdi.
Uzak olan Karapınar ve Dokuz Gözler ise her türlü zahmete katlanmaya değer yerlerdi.
2 gün önce…
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın Dokuz Gözler’i yeniden gözde yapacak rekreasyona başlanacağı açıklamasını okurken heyecanlandık.
Güzelliği doya doya yaşayacağız.
Bursa’dan gittiler, Kütahya’nın tarımsal üretim sorunlarını incelediler
Orhan Sarıbal’ı yıllardır tanırız… Siyaset ve milletvekilliğinin çok öncesindeki yıllarda bile tarımla ilgili önemli araştırmalar yapar, sahadan gelen ziraatçi olarak gözlem ve görüşler paylaşırdı.
Şimdi..
Milletvekilliği yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak partinin üst yönetiminde tarım politikalarından sorumlu görev yapıyor.
Gamze Pamuk Ateşli’yi ise, CHP Osmangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanlığı günlerinden tanırız. Parti Meclisi’ne seçilmesi herkese sürpriz olmuştu, ama başta kadına şiddet ve çocuk olmak üzere Anadolu’nun neredeyse tüm kentlerindeki toplumsal davalara CHP Genel Merkezi adına katıldı.
CHP üst yönetimindeki Bursa kökenli iki siyasetçi olarak Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli ilk kez birlikte saha çalışması yaptılar.
Kütahya’nın tarımsal üretim sorunlarını inceleyen Sarıbal ve Ateşli, izlenimlerini basın açıklamasıyla paylaştılar.
Tarihin yazıldığı yere yakışan meydan
Kuşku yok ki… Kurtuluş Savaşı’nı taçlandırıp cumhuriyete giden yolda Mudanya Mütarekesi’nin ayrı bir yeri var.
Bu da…
Bursa’nın en yakın sahil yerleşimi olan, denizi, doğası ve tarımıyla özel kent Mudanya’ya tarihten geleceğe köprü olma misyonu yüklüyor.
İşte…
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu sorumlulukla ilçe girişindeki İskele Meydanı’nı tarihi kimliğine uygun olarak düzenliyor. Yer döşemeleriyle geçmişin izlerini sergileyecek olan meydan tasarımıyla da geleceğe uzanacak.