Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

En farklı LGS… Korona düzenindeki sınava 56 bin öğrenci ve okullar hazır

Aradığımızda… İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger yoğun bir toplantı zincirinden çıkmış, okullarda inceleme ziyaretlerindeydi.

Söze…

“Biliyorsunuz, önümüzdeki hafta sonu çocuklarımız için çok önemli bir sınav var” diye başladı ve okulları ziyaretini şöyle açıkladı:

“LGS olarak bildiğimiz Liselere Geçiş Sınavı’nı 20 Haziran Cumartesi günü yapıyoruz. Bu önemli sınav için Milli Eğitim olarak sınavın yapılacağı okullarımızı ve sınav salonlarını hazır hale getirmeye çalışıyoruz.”

Üzerinde durduğu nokta şu:

“Covid-19 salgını nedeniyle ülkemiz ve dünya zor bir dönemden geçiyor. Bu süreçte uzaktan eğitim devam etti, ama öğrencilerimizi korumak için okullarımızı açamadık. O nedenle, alışık olunmayan Covid tedbirleri düzeninde sınavı yapabilmek hedefimiz.”

Şu bilgileri verdi:

“Bursa’da toplam 56 bin 583 öğrencimizin katılacağı sınavda 12 bin 050 öğretmenimiz görev yapacak. Sınavlar 503 binadaki toplam 4 bin 013 salonda gerçekleştirilecek.

Gerçekten de…

Rakamlar, sınav organizasyonun büyüklüğünü gösteriyor. Buna, koronavirüs önlemleri eklendiğinde, öğrenci psikolojisinden salonların kullanımına kadar geniş bir yelpazede geçmiş yıllardan çok farklı bir sınav karşımıza çıkıyor.

Nitekim…

Dülger de pandemi sürecindeki bu sınavda alınacak korona önlemleri ile ilgili bilgi verirken şunu özellikle vurguladı:

“Bu yıl ilk defa öğrenciler sınava kendi okullarında girecekler.”

Ardından…

Sınavın yapılacağı salona geliş saati, sınavın süresi, sınav sırasında bulundurulacak belgeler ve kalemler gibi öğrencilerin aldıkları önlemler yanında koronavirüse özel önlemleri sıraladı:

“Sınav öncesinde Bursa genelindeki tüm okulların dezenfeksiyonu yapılacak. Tüm sınıflarda dezenfektan malzeme bulundurulacak. Sınav görevlileri ve öğrencilerin tamamına ücretsiz maske verilecek.”

Şunun altını çizdi:

“Sınav sürecinde kullanılacak dezenfektan ürünleri ve maskelerin tamamı Bursa’daki okullar tarafından üretildi.”

Gereksinimlerini karşılayabilen kurum olmak bir yönetici için ayrı mutluluk. Doğal olarak Dülger’i bu mutluluğu yaşayan İl Milli Eğitim Müdürü olarak gördük.

Dezenfekte edilmeyen sınava giremeyecek

 

LGS her yıl yapılıyor, ama bu yıl koşullar farklı. Koronavirüs salgını nedeniyle sınava özel önlemleri açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, hijyene verilen öneme dikkat çekti:

“Bahçe kapısından giren öğrencinin sınavın yapıldığı binanın kapısında görevli nezaretinde dezefektan paspasla ayakkabıları dezenfekte edilecek. Yanlarında getirdikleri maskeler çöpe atıldıktan sonra ellerini dezenfekte edip, bina girişinde eldivenli görevlilerin verecekleri maskeleri takacaklar.”

 

24 yıllık bekleyiş sona eriyor: Diş Fakültesi Hastanesi için imza günü

 

Tarih 23 Kasım 2018… AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen ve Zafer Işık ilk olarak Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammed Güven’i ziyaret edip Bursa’da Diş Hekimliği Fakültesi istediler.

Bu ziyaretten 1 yıl sonra, 11 Kasım 2019’da Diş Hekimliği Fakültesi için YÖK’ten onay geldi. Fakat bu kez de, fakültenin uygulama hastanesi sorunu çıktı.

O da…

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan ve Nilüfer’de yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin iki kurum tarafından ortak kullanımı kararıyla aşıldı.

İşte…

Tüm bu görüşmeler bugün protokole bağlanıyor. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve ilgili birimleri bugün Ankara’ya gidip Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammed Güven’i ziyaret edecekler, sonra da ortak kullanım protokolü imzalayacaklar.

Uygulama hastanesi için imzalardan sonra YÖK de önümüzdeki yıl öğrenci alınmasına izin verecek ve 24 yıllık bekleyiş sona erecek.

BTÜ Rektörü’nden ‘birincilik’ teşekkürü

 

Hedefte sanayi-üniversite işbirliğiyle yerli ve milli teknoloji hamlesi için sahada ortak çalışma var. Programı da Tübitak yürütüyor.

İşte…

TÜBİTAK’ın 2019 yılı için açtığı 2244 Sanayi Doktora Programı’na kuruluşunun onuncu yılında olan Bursa Teknik Üniversitesi 42 projeyle başvurdu ve 25 projesi kabul edildi.

Bu da…

BTÜ’nün 2019 yılında birinciliği anlamına geliyor.

İşte…

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir kazanılan birinciliği “onuncu yılında Bursa Teknik Üniversitesi ailesine” armağan etti.

 

DEVA Partisi ‘tanışma görüşmeleri’ yaptı, sıra İl Kurucu Kurulu’nda

 

Farklı bir süreç oldu… DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, doğup büyüdüğü ve ailesini ziyarete geldiği Bursa’ya bu kez DEVA Partisi Bursa Sorumlusu olarak teşkilatlanma çalışmaları için geldi.

Önce…

Bir iş merkezinde yalnızca hafta sonu için ofis kiralayıp görüşmelerini burada yaptı. “Kimlerle görüştünüz?” diye sorunca, “DEVA Partisi’nde görev almak için başvuranlarla görüştüm” cevabı verdi.

Şöyle devam etti:

“Bu tanışma görüşmesiydi. Yalnızca başvuranlarla bir araya geldik, kimseye teklif yapmadık. O nedenle geri çeviren olmadı.”

Sonrasını şöyle açıkladı:

“Raporumu bu hafta yazacağım. Öncelikli hedefimiz 3 kişilik İl Kurucu Kurulu’nu tespit etmek. İl Başkanı da böylece belli olacak.”

Şunun altını çizdi:

“Görüştüklerimden 10 kişi önereceğim. Genel Merkez bu kişileri davet edip görüşecek ve İl Başkanı dahil 3 kişilik kurulu atayacak. Sonra da İl Yönetim Kurulu oluşturulacak.”

 

Gürsu eski kaymakamı Erzincan Valisi oldu

 

Biz de… Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın kutlama amaçlı sosyal medya paylaşımından öğrendik.

Diyor ki:

“Erzincan Valisi olarak atanan, bir dönem birlikte çalıştığımız değerli abimiz, önceki dönem Gürsu Kaymakamımız Mehmet Makas’a hayırlı görevler diliyorum. Rabbim utandırmasın.”

2018 yılında Gürsu’dan İstanbul Zeytinburnu Kaymakamlığı’na atanan Makas’ı biz de kutluyor ve “yolu açık olsun” dileklerimizi iletiyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X