İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Çekirge’den sitemli çıkış

Orası bir zamanlar Bursa’nın vitriniydi. Kentin elitleri, saygın aileleri, sanayicileri burada oturur, herkes Çekirge’ye imrenirdi.

Sadece Bursalılar değil kente gelen Arap turistlerin de bir dönem gözdesiydi.

Çekirge artık eskisi kadar ilgi görmüyor. Elitler burayı çoktan terk etti. Turizm konaklama tesisleri de olmasa Çekirge’nin adı anılmayacak.

Üç büyük enkaz, sırtını Uludağ eteklerine dayamış Çekirge’nin ve Bursa’nın yıllardır ortadan kaldırıp, çözemediği bir soruna dönüştü.

Eski Çelik Palas’ın yarım kalmış binası, yıkılan İntam bloklarının kangrene dönmüş sorunu ve altında jeotermal kaynak bulunan mezbele haldeki Hüsnügüzel

İşte bu çözümsüzlükler Bursa’nın bu eski ünlü semtini gözden düşürdü.

Dün Çekirge Muhtarı Coşkun Alıntaş aradı.

Hem yöneticilere olan sitemini hem de çaresizliğini anlattı telefonda…

O da seçilmiş bir kamu yöneticisi olarak, mahallesinin içinde bulunduğu duruma çözüm bulunamayışına üzülüyordu.

Bir çırpıda sıralamaya başladı semtin dertlerini:

“4,5 senelik muhtarım, belediyelere bir sürü dilekçe verdim, çok sıkıntılar var mahallemizde. Sağlık ocağımız ulaşılamayan bir yerde, hiç bir spor tesisimiz yok. Mahallelinin gidip oturacağı bir dinlenme yeri yok, pazaryerimiz yok.”

Ardından sözü Çekirge’nin enkazlarına getirdi:

“Çelik Palas’ın arkası rezillik içinde. Burası mahalle girişi. 31 senedir Çelik Palas metruk durumda. İntam yıkılalı 11 sene oldu. Buralara mahallenin yüzü. Buraya eskiden yerli yabancı bir sürü turist geliyordu, artık kimse uğramaz oldu. Hüsnügüzel mesela, 30 sene oldu atıl duruyor. Osmangazi Belediyesi Çekirge Meydan projesi yaptı ama hiç bir adım yok. Bir adım atılsa, başlangıç yapılsa, belki arkası gelecek.”

Muhtar üşünmemiş verdiği dilekçelerin çetelesini de tutmuş:

“Belki bugüne kadar ilgili belediye, kurum ve kuruluşlara 2 bine yakın dilekçe yazdım ama çoğu cevap bile vermiyor, dönmüyorlar. Belediyeleri arıyoruz , arkadaşlar sahada deniyor. Sahanın neresi olduğunu bir türlü öğrenemedik. Gelen kimi cevaplarda 5 senedir, ‘program dahilinde yapılacaktır deniyor.

Muhtar Alıntaş bir de başka yerleri hatırlatıyor.

“Belediye Başkan yardımcımızın biri Dağ köylerini parkları, spor tesisleriyle pırıl pırıl yaptı. 30 kişinin yaşadığı köyde bile halı saha var. Bizim burada 20 bin nüfus var, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için spor tesisine yönlendiremiyoruz, çünkü tesis yok. Mesela, Çekirge’ye meydan yaptılar ama trafik daha çok tıkanmaya başladı, küçültülmesini istiyoruz.

Çekirge Muhtarımız o kadar dolmuş ki, adeta içini döktü:

“Eski Sigorta Hastanesi karşısında bir boşluk var, park yapın dedik. Osmangazi Belediyesi başlangıç yaptı ama yarım bıraktı. Gidiyoruz, başkanlarla konuşuyoruz ama bir somut adım atılmıyor. Acaba oy çıkmadığı için mi yapılmıyor diye düşündük, ama burada AK Parti birinci durumda. Son seçimde 100 oy fark attı. UEDAŞ’a bağırıçağırdık 7-8 sokağı yeraltına aldık.  Çelik Palas arkasında bin kişi yaşıyor, çıkıp oturacakları yer yok. Çamlıtarla aynıİntam’ın 100 metrelik yolu 11 senedir bitmedi ama Osman Gazi Köprüsü hizmete açıldı.

Gördüğünüz gibi Çekirge Muhtarı Alıntaş’a bir dokunan bin ah işitiyor.

Mahallesinin sorunlarının çözülememiş olmasından mustarip. Üstüne bir de yerel seçim geliyor. Belediyelerce verilmiş sözlerin yerine getirilmesi lazım.

Çekirge’nin üç enkazı halledilmeden bize göre buranın yeniden cazip hale gelmesi mümkün görünmüyor.

Turizm bölgesindeki böylesi değerli bir semtin yeniden canlandırılması için belediyeler kadar, herkese, hukuken bu işleri tıkayanlara da sorumluluk düşüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X