İhsan Aydın
İhsan Aydın

İMO’da Şahin yola iddialı çıktı

Köşe Yazısını Dinle

Önümüzdeki 19 Şubat’ta Bursa’nın öne çıkan meslek odalarından İnşaat Mühendisleri Odası’nın kongresi var.

Kongrede her zaman olduğu gibi, sağ mühendislerin oluşturduğu Çalışma Grubu ile sol görüşlü Çağdaş Mühendisler Grubu yarışıyor.

Çalışma Grubu’nun yeni başkan adayı Cevat Şahin dün İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ile ziyaretimize geldi. Beraberinde İMO Yönetim Kurulu üyeleri Elif Kibar Topçu, Cengiz Duman ve Erdem Yardımcı’nın olduğu heyet yeni dönem hazırlığından bahsettiler.

Albayrak, koltuğu üyeleri de onay verirse kendi yönetiminde Şahin’e devretmeye hazırlanıyor.

Şahin’in, Albayrak’ın yönetiminde tecrübe kazandığını ve deneyimli grup üyelerinin de desteğiyle yarışa hayli iddialı hazırlandığını gördük.

“Çok çalışmamız lazım, çok çalışıp, devraldığımız bayrağı bizden sonrakilere büyük bir onurla devretmeliyiz” diyen Şahin, inşaat mühendislerinin ülkedeki politikalar kaynaklı bir değer kaybı yaşadığını, bundan hem meslektaşlarının hem de ülkenin zarar gördüğünü vurguladı.

1938’den kalma Mühendislik Mimarlık Kanunu ile 1954 tarihli TMMOB yasalarının günün koşullarında yetersiz kaldıklarına dikkat çeken Şahin, bunların acilen yenilenmesini istediklerini kaydetti.

Peki, Şahin eğer seçim kazanırsa yeni dönemde nasıl bir yol izleyecek?

Süreci zamanın göstereceğini söyleyen Şahin, kendilerinin ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının Çalışma Grubu’nun birer mensubu olduklarını hatırlattı.

Şahin, ayrıca grubun belirlediği ilkelere sadık kalacaklarının da altını çizdi.

Yerel yönetimlerle yapıcı, yol gösterici işbirliğinin süreceğini belirten Şahin, “Hep yapıcı tarafta olacağız. Çok elzem olmadıkça yerel yönetimlerin Bursa için yanlış gördüğümüz projelerini dava etmeyeceğiz” diye konuştu.

Şahin’in siyasetçi meslektaşlarından ve milletvekillerinden de bir talebi vardı. Türkiye’de 127 üniversitede 200 mühendislik bölümü bulunduğunu belirterek, buralardan çok sayıda mezun verildiğini ama inşaat mühendislerinin işsiz olduklarını vurguladı.

İMO’nun 20 Şubat’ta gerçekleşecek seçimlerinde ise 5 bin 734 üye oy kullanacak. Bursa ile birlikte Yalova, Bilecik ve Kütahya’nın da bağlı olduğu İMO Bursa Şubesi’nin kongresinde ipi bakalım hangi isim göğüsleyecek?

Çalışma Grubu’nun 28 yıllık geleneği sürdürmek için bu kez de işi sıkı tuttuğu ve koltuğu rakip gruba kaptırmamak için çok çalıştığını fark ettik.

Bu arada koltuğu bırakmaya hazırlanan Albayrak’ı da son derece rahatlamış bulduk.

 

Çakman yeniden sahaya çıktı

1993 yılında seçildiği Bursa Sebze ve Meyveciler Odası Başkanlığı ile öne çıktı. 2007’de ülke genelindeki sebze ve meyvecileri örgütleyerek Türkiye Sebze ve Meyveciler Federasyonu’nun kurucu başkanlığını yaptı.  BESOB’a da aday oldu ama kazanamamıştı.

Mehmet Çakman şimdi Bursa’da başa dönmek için kolları sıvamış. Dün sabah meslektaşlarımızla Merinos Gönül Dostları’ndaki buluşmasında niyetini açık açık ifade etti.

Odanın 7 Şubat’taki genel kurulunda aday olacağını belirten Çakman, eğer seçilirse, halen 850 bin lira zararda ve gayri faal gözüken odayı yeniden ayağa kaldıracağını, Nilüfer’de iki alışveriş çarşısı kurmayı planlandığını, genç bir ekiple yola devam etmek istediğini söyledi.

Çakman bir dönem siyaset de yaptı. AK Parti Bursa İl yönetiminde yer aldı. Ama şimdi mensubu olduğu odaya ve üyelere hizmet etmek istiyor. Bu yüzden 300’e yakın üyesi olan oda mensuplarından destek bekliyor.

Çakman’a o destek tekrar verilir mi?

Bunu 7 Şubat’ta göreceğiz.

 

Kaya’nın Tahtakale önerisi

Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Gürkan Kaya’dan elektronik postamıza gelen bir öneriyi okurlarımızla paylaşmayı faydalı buluyoruz.

Zira, Kaya da bir Bursa sevdalısı.

Kaya, yıkım çalışmaları devam eden Hanlar Bölgesi’ne, hemen üstteki Tahtakale’nin de dahil edilmesini istiyor.

“Hanlar Bölgesi’nin etrafının kamulaştırılarak Bursa’nın beton binalar arasında kaybolmuş tarihi değerlerinin ortaya çıkarılması projesine Tahtakale Çarşısı’nın da dahil edilmesi, o bölgenin tarihsel bütünlük kazanmasını sağlayacaktır” diyor.

Kaya devamla;

“Tahtakale Çarşısı girişi önündeki binaların kamulaştırılarak yıkılması ve Tahtakale’ye yakışır bir giriş kapısı ile Hanlar bölgesi bütünlüğü sağlanmalıdır. Tahtakale Çarşısı etrafındaki binalardan arındırılarak ortaya çıkarılmalıdır” önerisinde bulunuyor.

Yerinde bir teklif olarak görüyoruz.

Bunu da Osmangazi Belediyesi üstlenmeli.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Sayın Aydın;
    Gürkan Kaya beyin düşüncelerini sonuna kadar destekliyorum.
    Güngörmez Camii restorasyonu esnasında tahtakalenin güney ve batı duvarlarının bir kısmı ortaya çıktı.
    Bu fotoğraflar durumun çok kötü olduğunu ortaya koyuyor.
    Bu fotoğrafları Gürkan Kaya beye özelden ilettim.
    Ayrıca Kapan Han önünde bulunan Öztat apartmanı ve devamında görülen kebapçının dükkan önüne yaptığı absürd çıkmalarda yıkılmalıdır.
    Sizin profesyonel olarak çekeceğiniz fotoğraflar eşliğinde yapacağınız haber ses getirecektir diye değerlendiriyorum.
    İyi akşamlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X