Avatar
Mustafa Çulcu

Profesyoneli böyleyse…

Müsabakanın hakemi Halis Özkahya, ilk hafta Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek ile birlikte UEFA seminerine katıldı. Sakatlığı dolayısıyla sezon başında koşulara da katılmamıştı. Bu nedenle 2 hafta maç alamadı. Çarşamba günü koşuları tamamladı ve bu hafta lig de ilk maçını çıktı.

Deneyimli FIFA hakemi olmasına rağmen bir türlü istikrarlı çizgi yakalayamıyor! İyi koşuyor ama pozisyon takibinde yer alma çok kötü. Oyunu okumada sıkıntılı. Karar verirken vücut diline baktığımızda kafası hep bir şeylerle meşgulmüş havası var. Rahat değil!

 

Maçın ilk yarısında 18- 9 olmak üzere toplam 27 faul var ama sadece 1 sarı kart! Sanırsınız kora kor, kıran kırana mücadele oldu. İlk yarıda çelişkili faul kararları, olmayan fauller, çıkan, çıkmayan kartlar maçın ikinci yarısında sonucu etkileyecek derecede fazlalaşarak devam etti.

 

Hele ki maçın 89. dakikasında Başakşehirli Yalçın takım arkadaşı Mahmut ile arkalı önlü birlikte hava topuna çıktılar. Yalçın’ın darbesi ile Mahmut yere düştü Bursasporlu De Sutter yanlarında, oyuna hiç bir müdahalesi yok, pozisyonu bizim gibi seyrediyor, o da ne ilahi bir düdük Başakşehir lehine faul! Pozisyonu hakeme anlatmaya çalışan Sercan Yıldırım’a hakem kararına sözlü itirazdan çat sarı kart!

 

Şaka gibi!

 

Maçın 62.dakikasında Bursasporlu Stoch net gollük pozisyonda ofsayt ile yakından uzaktan alakası yok, içeriden çıkıyor yardımcı İsmail Şencan’dan ilahi bir bayrak,ofsayt!

 

Maçın 74. dakikası, Başakşehirli Edin Visca çok açık ofsayt ama 1 nolu yardımcı Erdinç Sezertam “devam” diyor ve Başakşehir’i galibiyete taşıyan gol geliyor!

 

Maçın 64. dakikası daha önceden sarı kartı olan Josue rakip oyuncu Uğur ile top için mücadelede kayarak geliyor Uğur olayı iyi süsülüyor ve Josue ikinci sarıdan kırmızı. Kartın varsa Josue de daha dikkatli olacak. Ama maç süresince Josue ile benzer müdahaleleri yapan Uğur ilginçtir maçı sarı kartsız tamamladı. Edin Visca’nın yaptıklarına kartlar çıkmadı. Daha ilginç olanı bu kırmızı karttan sonra maçta daha sert hareketler oldu ama sarı kartlar çıkmadı!

 

Bursaspor’un beraberlik golü öncesinde Advincula ile Doka mücadelesinde faul yok ama 1 nolu yardımcı faul bayrağı kaldırdı, Halis Özkahya uydu faulü verdi o faul atışından Bursaspor beraberlik golünü buldu.

 

Geçen hafta Özgür Yankaya bu hafta Halis Özkahya…

Futbolun paydaşlarının son derece iyi niyetli, gayretli ve destekleyici olduğu ve daha ligin 3.haftasında hem FIFA kokartlı hem özel eğitilen hem de ekonomik destekli profesyonel hakemi buysa diğerleri ve yarınlar oldukça düşündürücü…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X